Uštinućete se tri puta misleći da sanjate! Da li je realno da je ovaj reprezentativac Srbije drugi trojkaš Eurobasketa?! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Fonetap

neverovatno!

Uštinućete se tri puta misleći da sanjate! Da li je realno da je ovaj reprezentativac Srbije drugi trojkaš Eurobasketa?! (FOTO) (VIDEO)

Zanimljiv pogled na statistiku posle grupne faze Eurobasketa

Objavljeno:

Srbija je takmičenje u grupnoj fazi Eurobasketa završila na prvoj poziciji i u osmini finala Orlove očekuje duel protiv Mađarske.

Morina traži slamku spasa, ali ništa ga od pravde ne može spasiti! (FOTO)

Naša reprezentacija bila je dominantna u svojoj grupi i zabeležila je skor od četiri pobede i jednog poraza. Odlično su igrali izabranici Aleksandra Đorđevića, a u našem timu posebno se isteklo nekoliko pojedinaca.

Bogdan Bogdanović je prvu fazu Eurobasketa završio kao sedmi poenter sa 19,8 poena po utakmici, za dva poena nalazi se na trećem mestu na statistici sa 62,9% uspešnosti. Ispred njega su samo Pustovij i Gabe Olaseni, dok listu strelaca predvode Dragić, Šruder i Šved.

foto: AP

Vladimir Lučić je drugi po broju uspešno pogođenih šuteva za tri poena. On je iz 10 pokušaja pogodio čak 7 trojki i od njega je procentualno bolji samo Finac Miko Koivisto sa 75% pogođenih šuteva za tri poena (6/8).

foto: EPA/Sedat Suna

U procentu pogođenih slobodnih bacanja najviše se istakao Boban Marjanović sa odličnih 26 pogodaka iz 29 pokušaja što mu daje fenomenalan procenat od 89,7%.

foto: EPA/Tolga Bozoglu

Stefan Jović je grupnu fazu Eurobasketa završio kao šesti asistent sa čak 29 asistencija. Pored ovog šestog mesta Jović drži i treće mesto u ukradenim loptama po utakmici, tako da brojke kažu da je Stefan izuzetno dragocen za Orlove na obe strane parketa.

foto: Fonet / Aleksandar Levajković

Timski gledano, Srbija je deveta po broju datih poena (tačno 400), 13. u šutevima za dva, 15. u šutu za tri, 4. u skokovima (196), treća u asistencijama (ukupno 107), i poslednja po broju izgubljenih lopti i zbog svih ovih razloga možemo verovati da Orlovi mogu do medalje na Eurobasketu.

BONUS VIDEO: Aleksandar Mitrović posle pobede nad Moldavijom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.