STIGLO OBJAŠNJENJE OD RTS: Javni servis objasnio zašto nema prenosa mečeva Srbije u Republici Srpskoj! (FOTO)
Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis

ovo je razlog!

STIGLO OBJAŠNJENJE OD RTS: Javni servis objasnio zašto nema prenosa mečeva Srbije u Republici Srpskoj! (FOTO)

I pored kritika javnosti, prenosa i dalje neće biti - evo i zbog čega

Objavljeno:

Radio televizija Srbije našla se na udaru javnosti zbog odluke generalnog direktora RTS-a Dragana Bujoševića da potpiše pismo koje je uputio svim kablovskim operaterima u Republici Srpskoj, a u kom se zahteva od kablovskih operatera da onemoguće gledanje mečeva košarkaške reprezentacije Srbije sa Eurobasketa.

Srbiji se otvara put ka finalu Eurobasketa! Postoje dve opcije, evo koja je idealna! (FOTO)

RTS je objavio novo saopštenje povodom ove odluke:

- Radio-televizija Srbije je kupila prava za zemaljsko emitovanje, to jest za Prvi i Drugi program, i to isključivo za teritoriju Srbije. RTS HD je kablovski kanal, a pravo za kablovsko emitovanje kupila je druga televizija. Osim toga, pojavljuje se problem i sa emitovanjem RTS-ovih kanala u kablovskim sistemima Bosne i Hercegovine. Vlasnici prava poslali su upozorenje RTS-u da će FIBA uskratiti signal sa Evropskog šampionata ukoliko se nelegalno emitovanje u Bosni i Hercegovini nastavi, iako RTS nema mehanizme da to spreči. Zbog toga javno molimo sve kablovske operatere da poštuju pravila u skladu sa postojećim ugovorima o reemitovanju RTS-ovih kanala - navodi se u saopštenju.

foto: EPA Sedat Suma

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće u četvrtak 7. septembra od 16:15 utakmicu petog kola grupne faze Eurobasketa protiv reprezentacije Belgije.

BONUS VIDEO: Nikola Bulatović za Espreso

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.