Mađari pobedili na Eurobasketu posle "sto godina", Hrvati umalo "prosuli mleko", Španci razvaljuju sve redom! (FOTO)
Foto: EPA/Robert Ghement

Eurobasket, 3. kolo

Mađari pobedili na Eurobasketu posle "sto godina", Hrvati umalo "prosuli mleko", Španci razvaljuju sve redom! (FOTO)

Ovde je sve jasno!

Objavljeno:

Posle časnog poraza od Hrvatske i debakla u susretu sa Crnom Gorom, u kojima je postigla ukupno 106 poena, Mađarska je svoju najbolju igru sačuvala za najvažniji meč, protiv direktnog rivala za četvrto mesto i plasman u osminu finala.

Pobede Hrvata i Španaca. Adam Hanga nanizao je 31 poen, osam skokova i osam asistencija, a Mađarska pobedila Češku rezultatom 85:73 (23:16, 21:17, 22:25, 19:15).

Novi košarkaš Barselone doneo je svojoj zemlji PRVU pobedu na evropskim prvenstvima još od 1969. godine i turnira u Italiji kada su Mađari bili osmi sa skorom 2-5.

foto: EPA/Robert Ghement

Ovu 48 godina dugu neprijatnu tradiciju, Hanga je okončao šutom za tri poena 6/8, odnosno 4/7 za dva, nakon što je u prva dva kola potpuno razočarao, zabeleživši ukupno 13 poena uz indeks korisnosti sedam (pet protiv Hrvata, dva protiv Crne Gore). David Vojvoda, šuter Solnoka, pratio je Hangu sa 14 poena, Zoltan Perl postigao je 12, a Rosko Alen 10 poena.

foto: Printscreen/http://www.fiba.basketball/ls

U poraženom timu odskočili su NBA plejmejker Tomaš Satoranski (7sk, 4as, 6izg) i Lukaš Paliža sa po 18 poena. Patrik Auda dodao je 15, Vojteh Hruban 12, ali su svi ostali zajedno sakupili svega 10.

foto: Printscreen/http://www.fiba.basketball/ls

U drugoj utakmici dana Hrvatska je savladala Crnu Goru rezultatom 76:72.

Hrvati su bolje otvorili meč i već na poluvremenu imali su 11 poena prednosti. Ipak, Crnogorci su se vratili i malo je falilo da potpuno preokrenu utakmicu, ali za to nisu imali snage.

Najbolji u timu Hrvatske bio je Bojan Bogdanović sa 23 poena, dok je Dario Šarić dodao 14. Oni su bili jedini dvocifreni u pobedničkom timu.

foto: Printscreen/http://www.fiba.basketball/ls

Crnogorci su počeli da igraju kada se probudio Tajris Rajs. Plejmejker Sokolova loše je otvorio meč, ali je na kraju ipak bio najefikasniji u timu Bogdana Tanjevića sa 22 poena. Dvocifreni su bili još Dubljević sa 17 i Vučević sa 12 poena.

foto: Printscreen/http://www.fiba.basketball/ls

Španci su se igrali sa rivalom i na kraju slavili sa više nego ubedljivih 91:50 (21:19, 20:8, 29:8,. 21:15) nad Rumunijom koja je očigledno zalutala na Eurobasket.

Pau Gasol je odmarao, ali su u njegovo odsustvu briljirali Huan Ernangomez sa dabl-dabl učinkom od 18 poena i 12 skokvoa. Mark Gasol i Pjer Oriola ubacili su po 11 poena, sa 10 je pobedi doprineo Đoan Sastre.

foto: Printscreen/http://www.fiba.basketball

Vili Ernangomez je dodao devet poena, ali je imao čak 12 skokova.

Mađarska-Češka 85:73

Crna Gora-Hrvatska 72:76

Španija-Rumunija 91:50

foto: Printscreen/http://www.fiba.basketball
Standings provided by Sofascore LiveScore

BONUS VIDEO: Bronzani odbojkaši stigli u Srbiju!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.