Da li je to pravedno? Aleksandar Đorđević ponovo pričao o suđenju na Eurobasketu! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

rekao svoje

Da li je to pravedno? Aleksandar Đorđević ponovo pričao o suđenju na Eurobasketu! (FOTO)

- U prvoj utakmici bila je agresija nad Lazićem poslednjih 20 sekundi. Tražio sam isključenje, bunio sam se i dobio kaznu Fibe

Objavljeno: 17:39h

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da ekipa mora da se vrati u kolosek posle poraza u drugom kolu Evropskog prvenstva, da se koncentriše na naredne duele i da ga raduje čvrst karakter njegovih igrača. - Analiziramo prethodnu utakmicu i tražimo pozitivne stvari da probamo da popravimo neke greške koje su se juče dešavale. Svi smo svesni da je ovo dugo takmičenje, pred nama je mnogo utakmica, svaka sledeća mora da bude najvažnija. Puna koncentracija na utakmicu sa Turskom. Ovi momci imaju karakter, šta je jače u njima, da li vole da pobede ili ne vole da izgube. I jedno i drugo stoji kao velika karakteristika - rekao je Djordjević novinarima u Istanbulu.

Iznenađenje u grupi B! Ukrajina pobedom nad Gruzijom zadržala šanse za plasman u nokaut fazu! (FOTO) Košarkaška reprezentacija igra u ponedeljak od 20 časova u Istanbulu protiv Turske, utakmicu trećeg kola Evropskog prvenstva. Srbija je juče izgubila od Rusije sa 72:75 i ima skor od pobede i poraza, koliko ima i domaćin turnira.

foto: EPA/Tolga Bozoglu

- Ono što me raduje je da imamo jako dobru hemiju i komunikaciju, igrači sami znaju mnogo bolje ngeo ja neke negativne stvari, ali su svesni da imaju mnogo pozitivnih. Njihov odnos prema radu i obavezama, ozbiljnost na terenu, meni daju snagu i ulivaju poverenje. Posle pobede protiv Letonije rekao sam da sam neizmerno ponosan i to želim da podvučem posle jučerašjeg poraza bez obzira na greške i nemir", naveo je selektor.

Lakši trening za Francuze! De Kolo se poigravao sa Islanđanima za ubedljivu pobedu! (FOTO) Đordjević je rekao da će ambijent u dvorani biti paklen i da turski tim odatle crpi energiju. - Toliko trčanja, dosta udvajanja, presinga. Moramo da budemo jako pažljivi sa loptom, da ne izlazimo iz naših okvira igre, da igramo zajedno košarku, da rešenje tražimo u zajedništvu i dodjemo do pobede. Sve je otvoreno, grupa je interesantna, čekaju nas još tri utakmice, moramo da budemo koncentrisani i da damo sve od sebe - dodao je on. Djordjević je rekao da je posle brojnih otkaza reprezentaciji, u Istanbulu nova ekipa koja je prvi put zajedno na velikom takmičenju, da ima igrača koji nisu igrali na takvim turnirima i da je na ostalima da im pomognu. - Možda nam je nedostajala energija juče s obzirom na važnost prve utakmice i dobru pobedu protiv Letonije. Poraz je uvek dobar ako ga shvatiš na pravi način - rekao je on. Selektor je naveo i da je Rusija utakmicu spremila na granici nesportskog faula, ali i da je "uvek bolje kad se pobedi pa čak i sa lošijom igrom". Djordjević nije želeo da odgovara na pitanje o osmini finala, već je rekao da je najvažnije da se ekipa digne, da pruži dobru igru i pobedi. Govoreći o sudjenju, Djordjević je rekao da su "neke zvanične poruke i zvanični stav otišli tamo gde treba". - U prvoj utakmici bila je agresija nad Lazićem poslednjih 20 sekundi. Tražio sam isključenje, bunio sam se i dobio kaznu Fibe. Zasluženo. Moje pitanje je kakve su posledice kada je igrač isključen za sutra. Lazić je na terapiji, nije ni trebalo da igra a dao je 25 poena. Mozgov je uhvatio Mačvana sa obe ruke. Ako postoji nesportsko ponašanje, razumem, desi se žuta minuta, ali posledica mora da postoji. Sudije su posle tri sata gledale snimak utakmice, a to će im biti instruktivni snimak, da se vidi kako je napravljena greška u odluci", naveo je on. - Imamo pravo da iznesemo stvar, da se očiste stvari, da znamo kako da učimo i treniramo momke, šta da primenjujemo. O tome mora da se vodi računa. Od mene mora da krene mirnoća, a onda od svih nas - dodao je Djordjević.

BONUS VIDEO: Nikola Bulatović za Espreso

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.