Raduljica otpao, Teo ostao u Beogradu, Nedović u Malagi! Oglasio se i Saša Đorđević zbog toga!
Foto: Filip Plavčić

krenuli su

Raduljica otpao, Teo ostao u Beogradu, Nedović u Malagi! Oglasio se i Saša Đorđević zbog toga!

Naš tim putuje sa samo 13 igrača na turnir u Nemačku

Objavljeno:

Košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je u Hamburg na turnir pod imenom „Super kup“, na kome će učestvovati još Poljska, Rusija i domaćin Nemačka.

Selektor Aleksandar Đorđević krenuo je sa 13 igrača. Pored Marka Simonovića koji od ranije nije sa ekipom zbog povrede šake, stručni štab više ne može da računa ni na Miroslava Raduljicu, koji već dugo ima problem sa kolenom. Zbog toga je, uz konsultacije sa medicinskim timom i doktorom Draganom Radovanovićem, doneta odluka da je bolje da Raduljica nastavi sa oporavkom i zdrav dočeka klupsku sezonu.

foto: Reuters

S obzirom na to da je iskusni centar već propustio veliki deo priprema, procenjeno je da ne može da bude potpuno spreman za predstojeće Evropsko prvenstvo, pa nije otputovao u Nemačku i neće više biti u konkurenciji za mesto među 12 putnika u Istanbul.

– Očekivanja u Nemačkoj su, pre svega, da iz ovog turnira izađemo bez povreda. Sada smo u jednoj situaciji koja nije prijatna, ali tako je… Raduljica, nažalost, više neće biti deo ekipe ovog leta, moraće da preskoči ovo Evropsko prvenstvo jer nije mogao da na vreme izađe iz problema koje vuče. Teodosić je ostao u Beogradu da završi poslednji deo programa oporavka koji ima još tri dana i priključiće nam se od ponedeljka u Atini. Takođe, i Unikaha zahteva od Nedovića da se pojavi na kontroli, tako da ni on neće putovati sa nama. On putuje za Malagu da se utvrdi stanje, ali njegova povreda ide dobro, počeo je da radi sa loptom i da na treningu igra “pet na nula” i jako sam pozitivan oko njegovog stanja. To su neke stvari koje ne možemo da predvidimo. Što se tiče drugih momaka izvanredno treniraju, imaju odličan odnos prema radu, igri i treningu i zato očekujem jednu dobru i snažnu Srbiju. Onako kako smo se predstavili na turniru u Beogradu, to nam je jedini pravac i cilj, da igramo tu čvrstu košarku i da iz toga izvlačimo naš kvalitet. Ekipa reaguje jako dobro na sve ove povrede. Imamo plan i program i sprovodimo ga kako treba. iako ne igraju stalno su sa nama Oni su stalno sa nama i svojim savetima pomažu mlađima i neiskusnijima. Međutim, naravno da nije isto kao kad su na terenu naravno. Izuzetno sam pozitivan što se tiče Tea, mislim da će za pet-šest dana biti onaj pravi. Prošao je kroz deo priprema na Kopaoniku, onda se vratio u Beograd i osetio taj neki bol… Sve su to neke stvari koje je ekipa verovatno osećala, ali, s druge strane, moramo da idemo dalje i da tražimo našu igru i bez igrača koji trenutno nisu tu.

foto: Fonet/aleksandar Koković

Orlove u Hamburgu očekuju tri nova rivala…

– To je tako namerno i napravljeno, tražili smo da se susretnemo sa nekim od ovih ekipa. Nešto smo uspeli, nešto ne, ali je sigurno da će nam i onaj poslednji turnir u Atini nešto pokazati. Tamo će biti jedna Italija, sada u Nemačkoj interesantna Poljska, pa i Nemačka… Imamo dobre protivnike, ali na nama je da se okrenemo sami sebi. Čekaju nas tri utakmice u tri dana, mikrociklusi su takvi da radimo jako tri dana, pa onda malo olabavimo, tako da su ovi momci spremni za takav napor. Siurno nije bilo planirano da ostanemo sa tako malo momaka, planiran je veći broj igrača baš da bismo izbegli taj neki fizički napor koji može da se pojavi u ovom trenutku, ali tražićemo rešenja sa izmenama i deljenjem minuta da bismo izbegli preterani napor kod svakog od njih.

foto: Saša Pavlić Koky

Selektor Đorđević je jasan – povrede ne menjaju ambicije sa početka priprema.

– Ambicije su nam uvek velike! Da nisu velike, ne bismo bili ovde i ne bismo nosili ovaj dres. Ne smemo da bežimo od toga, imamo kvalitet, dobre igrače koji su izuzetno takmičarski raspoloženi, one koji su jako napredovali. Prema tome, na nama je da pokažemo vrednost i kvalitet u bilo kom sastavu. Jednostavno, cilj reprezentacije Srbije dok god idemo na velika takmičenja su uvek medalje – poručuje Đorđević.

Pravo iz Nemačke, naši najbolji seniori produžiće put Atine, gde će od 23. do 25. avgusta uz Gruziju, Italiju i domaćina Grčku učestvovati na tradicionalnom „Akropolis kupu“.

(Espreso.co.rs / KSS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.