MOGLI BI DA SE UGLEDAJU NA SALETA: Raduljica za Espreso o novoj tetovaži, promeni imidža i bivšim trenerima!
Foto: KSS/Nebojša Paraušić

Sa njime nikada dosadno

MOGLI BI DA SE UGLEDAJU NA SALETA: Raduljica za Espreso o novoj tetovaži, promeni imidža i bivšim trenerima!

Momak koji je miljenik nacije, a opet odudara od uobičajenog šablona sportiste i sada nam je dao odgovore koje obično drugi ne daju

Objavljeno:

Srpska košarkaška reprezentacija je završila sa bazičnim delom priprema na Kopaoniku i sada počinje sa pripremnim mečevima za Eurobasket koji je očekuje.

Izabranici Saše Đorđevića igraće najpre kod kuće na tradiocionalnom "Trofeju Beograda" protiv selekcija Crne Gore i Grčke.

Jedan od standardnih članova našeg nacionalnog tima i glavnih igrača Miroslav Raduljica govorio je za Espreso prilikom naše posete Orlovima na Kopaoniku.

foto: Marina Lopičić

Iskusnog centra javnost zna kao neuobičajenu pojavu na košarkaškim terenima, sa ekscentričnim stajlingom, ali i izjavama koje nisu česte kod drugih sportista.

Zato smo najpre morali da porazgovaramo o njegovim tetovažama, tačnije da saznamo šta je sledeće čime će ukrasiti svoje telo.

- Ej, imam neku ideju, ali nisam sa ovim mojim što me tetovira na istim talasnim dužinama. Moram prvo da završim ovo na laktu, jedan detalj mi treba da spojim ovo sve, ali nikako da se uhvatimo. A to je bukvalno sat posla. Tako da to neće biti nova tetovaža, već završetak postojeće. A za ostalo ću da razmislim da li ću da radim. Znaš da sam specifičan, ali nije ono da ne možeš da prestaneš. Mada jeste na neki način navlaka i zavisnost.

foto: Marina Lopičić

U toku prošle sezone, jedan od miljenika nacije je promenio i imidž, pa je obrijao dugu bradu po kojoj je bio prepoznatljiv.

- Odluci da skinem bradu je doprinelo to što sam ja odlučio o tome da li ću je nositi ili ne i sada sam odlučio da je neću imati - rekao je kroz prepoznatljiv osmeh Raduljica.

Na predlog da se okrenemo košarkaškim temama kratko je prokomentarisao "Ako baš moramo".

foto: Dado Đilas

- Kažu da je ovaj do sada deo priprema najteži i najdosadniji, ali ne bih stvarno rekao da je najdosadniji, jer vreme leti kada se dobro zabavljaš. To je onaj deo koji moraš da prođeš da bi ti bilo lakše i ono te posle drži tokom cele akcije do prvenstva. Nema mesta kukanju. To je nešto što znaš da će ti koristiti posle i to je to.

Dosta problema sa povredama i sitnim i krupnim ima u srpskom nacionalnom timu, ali centar reprezentacije misli da to nije katastrofalno iz jednog prostog razloga.

- Da se ne znamo toliko dobro, to bi možda i bilo katastrofalno, ali ovako nema razloga za brigu. Imamo vremena ove godine da se spremimo.

foto: Marina Lopičić

Normalno je da se tokom priprema obraća pažnja na mečeve koje igraju i predstojeći rivali na Evropskom prvenstvu.

- Naravno da ih gledamo, iako smo najviše okrenuti sami sebi. Svaka akcija je drugačija, ali u neku ruku ista. Mi uvek idemo isto, korak po korak, ali ne možeš da se ne osvrneš na protivnike. Pratimo ih pomalo, ali bez prevelikog fokusa na njih.

Nema dileme da je svoje možda i najbolje partije u karijeri uvek pružao u dresu reprezentacije. Čak su mnogi ga nazvali reprezentativnim, a ne klupskim igračem, jer u svojim timovima nikada nije bio na nivou na kome je u nacionalnom timu.

foto: Marina Lopičić

- Vrlo je zanimljivo to, ali mislim da je to zato što se vrlo dobro razumem sa trenerom. Radim ono što on mene očekuje, a i on razume i koji su moji kvaliteti i koje su moje mane i zna to da iskoriste. Mogli bi treneri u timovima u kojima sam igrao da se ugledaju na Saleta - jasno poručuje Raduljica i budućem šefu.

Kada je reč o očekivanjima javnosti da se osvoji zlatna medalja i pritisku koji je time stavljen na leđa njemu i saigračima, on ima svoje mišljenje.

foto: Reuters

- To je uvek tako. Naši navijači su razmaženi iako ih jako volimo i znače nam puno. Ali oni ljudi imaju pravo da se nadaju zlatu, kao i mi kao našem cilju. Mi ne pričamo o tome, to je svima jasno. Idemo korak po korak. Niko ne može da nam oduzme pravo da se nadamo tom zlatu, ali idemo na naš način. Ni navijačima niko ne može da oduzme to pravo, samo da budu tu i veruju u nas i ono što radimo i biće sve ok - za kraj je zaključio naš kolos pod koševima.

BONUS VIDEO: Branko Lazić za Espreso direktno sa Kopaonika

(U. Marjanović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.