VRATIO SE POSLE 3 GODINE: Kako se trenira u reprezentaciji najbolje oslikava odgovor Vase Micića kako provodi slobodno vreme? (VIDEO)
Foto: Marina Lopičić

sa priprema saletovih orlova

VRATIO SE POSLE 3 GODINE: Kako se trenira u reprezentaciji najbolje oslikava odgovor Vase Micića kako provodi slobodno vreme? (VIDEO)

Bivši košarkaš Crvene zvezde govorio je za Espreso o predstojećem Eurobasketu

Objavljeno: 12:06h

Košarkaška reprezentacija Srbije nalazi se na Kopaoniku gde se priprema za predstojeći Eurobasket, a u ponedeljak je bio dan za druženje sa medijima i mi smo tu priliku iskoristili da porazgovaramo sa povratnikom u nacionalni tim Vasilijem Micićem.

foto: Filip Plavčić

On se posle trogodišnje pauze vratio u reprezentaciju i preneo nam je svoje utiske sa priprema.

- Poslednji put sam bio 2014. godine sa reprezentacijom, malo sam sazreo, razvio sam se kao igrač i mentalno i fizički što je jako važno da bih se adaptirao i prilagodio timu, osećam se lepo, dajem svoj maksimum i za sada ide kako treba - počeo je priču Micić.

Selektor Đorđević izjavio je da igrači rade odlično i da na treninzima "sve pršti", a sa njim se složio i mladi plejmejker.

- Krenuli smo dosta jako, koncept treninga je vrlo dobar, a mi se međusobno motivišemo i dajemo jedni drugima neku dodatnu energiju - preneo je svoje utiske sa treninga košarkaš Žalgirisa.

Oni su Srbi, ali ne vole Zvezdu i Partizan, već Milan! A, mi smo bili sa njima na gostovanju u Rumuniji! (FOTO) (VIDEO)

foto: Marina Lopičić

Micić iza sebe ima odličnu sezonu i nada se da će baš on biti među 12 odabranih igrača za odlazak na Eurobasket.

- Velika mi je želja da budem u odabranih 12 igrača, iza mene je odlična sezona u kojoj sam unapredio segmente igre koji su mi nedostajali, otvorila se prilika i odlukom Stefana Markovića da ne igra, tako da ću dati sve od sebe da se nametnem selektoru i da odem na Eurobasket - rekao je Micić.

Imao je bivši košarkaš Crvene zvezde zanimljiv odgovor na to kako igrači provode slobodno vreme na Kopaoniku.

- Iskreno, ja sam hronično umoran i koristim svaki slobodan trenutak za odmor i spavanje. Prethodnih dana usled odsustva Tea i Jovketovih problema sa stopalom morao sam ja malo više da se trošim na treninzima i zbog toga koristim svaki trenutak da se dobro odmorim - iskren je bio Micić.

Vladimir Lučić o strahu od nove povrede na pripremama reprezentacije! Ranije ga je baš terao maler! (VIDEO)

Za kraj se dotakao i konkurenata na Eurobasketu.

- Španija ima veoma jaku reprezentaciju, ali oni su uvek jaki na svim pozicijama. Mi imamo zahtevnu i tešku grupu ali te prve utakmice moramo da odradimo kako treba i preko njih da steknemo potrebno samopouzdanje i podignemo formu za nokaut fazu - zaključio je Vasilije Micić.

foto: Reuters

Košarkaška reprezentacija Srbije nalazi se u grupi D na Eurobasketu zajedno sa reprezentacijama Turske, Belgije, Velike Britanije, Letonije i Rusije.

BONUS VIDEO: Vladimir Lučić za Espreso sa priprema košarkaške reprezentacije Srbije

(U. M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.