Srpski košarkaši otputovali na pripreme na Kopaonik bez jednog od najvažnijih igrača! (FOTO)
Foto: KSS.rs

Još mora na terapije

Srpski košarkaši otputovali na pripreme na Kopaonik bez jednog od najvažnijih igrača! (FOTO)

Selektor Đorđević je poveo 16 momaka put planine na dvonedeljne pripreme, ali uskoro će biti kompletni

Objavljeno:

Košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je bez Bogdana Bogdanovića na Kopaonik, gde će obaviti prvu fazu priprema za Eurobasket koji se održava od 31. avgusta do 17. septembra.

Bogdanović će se naknadno priključiti ekipi "orlova" zbog terapije, istakao je selektor Aleksandar Đorđević.

Posle obavljenih medicinskih testiranja i nekoliko dana uvodnih treninga u dvorani „Pionir“, naši najbolji košarkaši boraviće na Kopaoniku do 6. avgusta. Prvi kontrolni meč izabranici selektora Aleksandra Đorđevića odigraće 2. avgusta, kada će se u Kraljevu sastati sa „B“ selekcijom Srbije.

foto: KSS.rs

- Krenuli smo sa laganim uvodom u ova tri dana u Beogradu i od ponedeljka, u stvari, počinju prave pripreme. Iz atmosfere odmora ulazimo u radnu atmosferu. Na Kopaoniku ćemo provesti dve nedelje koje smo detaljno isplanirali da bi sproveli naš zacrtani program. Odigraćemo utakmicu sa univerzitetskom selekcijom, po povratku u Beograd očekuje nas „Trofej Beograda“, zatim idemo na turnire u Hamburg i Atinu, da bi nekoliko poslednjih dana pred šampionat trenirali u Beogradu. Ulazimo postepeno u ritam treninga, bez prevelikog fizičkog napora, da bi se postepeno uveli u pun trenažni proces. Vidi se ozbiljnost na treninzima, što je jako pozitivno. Momci znaju šta nas čeka, već dugo smo zajedno i znamo naše ciljeve - rekao je pred put Aleksandar Đorđević.

Selektor ističe da je cilj naše selekcije na šampionatu osvajanje medalje.

foto: KSS.rs

- Ambicije su uvek visoke, ciljevi su vezani za osvajanje medalja, a najveći cilj je uvek zlato. Što se tiče naše grupe, svakako je Turska jedan od favorita. Oni uvek osvajaju medalje kada su domaćini prvenstva, siguran sam da će i ovog puta biti među pretendentima za odličja. Takođe, imaju pozitivan košarkaški ambijent koji se stvorio u Istanbulu. Druge ekipe iz grupe, respektujemo, ali nikoga se ne bojimo. Mislim da rivali iz grupe moraju da vode više računa o nama, a mi pristupamo svakom protivniku sa respektom i ozbiljnošću - rekao je Đorđević za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

On je, generalno, zadovoljan zdravstvenom situacijom, iako ona nije idealna.

foto: Filip Plavčić

- Zdravstveni bilten je dosta dobar i nema nekih novih povreda. Bogdanović ima produžetak terapije zbog povrede koju je vukao cele sezone, pa zbog toga ne kreće sa ekipom, već će ostati još nekoliko dana u Beogradu da bi završio terapiju i radio po posebnom programu. Dragan Milosavljević posle teške povrede koju je imao, polako vraća fizičku snagu po čemu je prepoznatljiv. Pripremni period će mu za to mnogo značiti - zaključio je Đorđević.

BONUS VIDEO: Aleksandar Saša Đorđević o otkazima u univerzitetskoj selekciji

(Espreso.co.rs / KSS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.