ČESI UMALO REŽIRALI NOVU SENZACIJU NA EUROBASKETU! Grci uz dosta muke do četvrtfinala!
Janis Adetokumbo, Foto: EPA/Daniel Dal Zennaro

zanimljiv susret

ČESI UMALO REŽIRALI NOVU SENZACIJU NA EUROBASKETU! Grci uz dosta muke do četvrtfinala!

Česi pružili veliki otpor, ali nisu imali snage za iznenađenje

Objavljeno: 23:00h

Košarkaši Grčke plasirali su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva pobedom nad Češkom rezultatom 94:88.

Jedan od favorita za zlatno odličje je naišao na jači otpor nego što je očekivao, pa je čak u pojedinim trenucima kao da će Česi napraviti još jedno iznenađenje današnjeg programa nakon što je Italija eliminisala Srbiju.

Grčka je imala rano vođstvo od 16:6, li su stali, a Česi su to iskoristili ne samo da izjednače, već i da u seriji 12:0 povedu.

Usledio je rezultatski egal, ali je čak Češka bila ta koja je uglavnom vodila, mada ta razlika nije prelazila više od dva poseda.

Dobro su se držali autsajderi i u trećoj deonici i sa minimalnom prednošću ušli u završnih deset minuta.

Dalje, ipak, nisu mogli. Grci su potpuno utegli svoju odbranu, Češka nije mogla da pronađe poene iz reketa preko Aude, a nisu funkcionisali ni spoljni igrači. Promašaj za promašajem za rivale iz naše grupe iz Praga, naslonio se na pogotke Slukasa, Adetokumba... I očas posla je razlika otišla i do +8.

Ipak, Češka se koliko-toliko držala, ali je jedan od odlučujućih udaraca zadao Janis Adetokumbo novom trojkom na oko pola minuta pred kraj. Neverovatni Grk je postigao 27 poena, a na sve je dodao i devet skokova uz pet asistencija. Kalates je dodao 14, dok je Jan Veseli bio najefikasniji u svom timu sa 21 poen.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.