SRBIJA SAZNALA SVOJ PUT DO ZLATA: Poznato je kada bi mogao da usledi duel sa Slovencima!
Košarkaši Srbije, Foto: Starsport©

da vidimo

SRBIJA SAZNALA SVOJ PUT DO ZLATA: Poznato je kada bi mogao da usledi duel sa Slovencima!

Srbija će posle duela Nemaca i Mađara u Kelnu saznati potencijalnog protivnika u četvrtfinalu

Objavljeno:

Pobedom nad Francuskom u poslednjem kolu Grupe B Evrobasketa, Slovenija je najverovatnije zakazala duel sa Srbijom u polufinalu.

Slovenija "grupu smrti" završava na prvom mestu nezavisno od duela Nemačke i Mađarske od 21.00, koji bi bio bitan da su "trikolori" odneli pobedu u derbiju dana.

Nemci pobedom mogu da se izjednače sa Dončićem i ekipom na skoru od 3-1, ali aktuelni prvak Evrope ima bolji međusobni skor.

To znači da će Slovenija tek u polufinalu moći da igra sa "orlovima", što ne bi bio slučaj da je izgubila od Francuza, jer bi se tada ovaj okršaj najverovatnije desio već u četvrtfinalu.

Naravno, do polufinala ima još da se igra... Srbija prvo mora da protiv Poljske u četvrtak osigura prvo mesto, a onda da pobedi Italiju, Ukrajinu ili Hrvatsku u osmini finala.

Slovenija će se u osmini finala sastati sa četvrtim iz Grupe A, koji će biti poznat posle duela Crne Gore i Gruzije.

Luka Dončić
foto: EPA/Sascha Steinbach

Srbija će posle duela Nemaca i Mađara u Kelnu saznati potencijalnog protivnika u četvrtfinalu, pošto će to možda biti trećeplasirani iz ove grupe.

Ukoliko Nemačka opravda ulogu favorita i pobedi to će biti Francuska, a ukoliko Mađari šokiraju domaćina onda će "orlove" čekati eventualni duel sa "pancerima" ili Turskom.

Dakle, najverovatniji put Pešićeve čete – u osmini finala sa Hrvatskom, Italijom ili Ukrajinom, u četvrtfinalu sa Turskom iili Francuskom, a u polufinalu sa Slovenijom.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.