NEKE STVARI SU POSTALE JASNIJE: Srbija u osmini može na HRVATE, ali i na NJIH!
Košarkaši Srbije, Foto: Starsport©

da vidimo

NEKE STVARI SU POSTALE JASNIJE: Srbija u osmini može na HRVATE, ali i na NJIH!

Neophodno je da Hrvatska dobije Ukrajinu sa čak +18 kako bi ovi pali na četvrto mesto

Objavljeno: 23:30h

Ulazimo u najuzbudljiviji deo grupne faze Evropskog prvenstva u košarci koje se održava širom Starog kontinenta. Ono što je za nas važno posle današnjeg meča sa Izraelom jeste činjenica da Srbija može da zauzme prvo, odnosno drugo mesto u zavisnosti od ishoda međusobnog susreta sa Poljacima.

Ukoliko Orlovi budu slavili u poslednjem kolu prve faze takmičenja u četvrtak protiv Poljske, biće prvi u grupi i dočekaće četvrtu selekciju u Grupi C, dok će u slučaju poraza biti drugoplasirani i sačekaće trećeg na tabeli.

I dok je situacija u našoj grupi, manje-više očigledna, u drugoj grupi je sve daleko komplikovanije. Posle večerašnje pobede Italijana nad Hrvatima, došli smo u situaciju da čak tri selekcije na kraju mogu da imaju skor 3-2, zbog čega bismo iz džepa morali da izvadimo i kalkulatore.

Tamo je jasno "kao dan" da će Grčka završiti na prvom mestu, pošto ima bolji međusobni skor od Ukrajine koja je trenutno na 3-1, ali je raspored od drugog do četvrtog mesta izuzetno zamršen.

Pred poslednje kolo, iza Ukrajinaca se nalaze Hrvatska i Italija sa po 2-2. Estonija i Velika Britanija su već eliminisani, pošto imaju gori međusobni skor od Ukrajine, Hrvatske i Italije.

Takođe, u četvrtak međusobno igraju upravo Ukrajina i Hrvatska, dok sa druge strane Italija ima "zicer" protiv Velike Britanije.

Ukoliko budu slavili Ukrajina i Italija, Srbija će se sastati sa reprezentacijom Hrvatske, koja će jedina ostati na 2-3, ako bude prva u grupi, odnosno sa Italijom ukoliko bude drugoplasirana.

Ako budu slavili Ukrajina i Velika Britanija, Srbija će se sastati sa reprezentacijom Hrvatske ukoliko bude prva u svojoj Grupi D i pobedi Poljake, a sa Italijom ako izgubi u četvrtak u Pragu.

U slučaju trijumfa Hrvatske i Velike Britanije, Srbija bi se u slučaju prvog mesta u svojoj Grupi D sastala sa Italijanima, dok bi ih sa eventualnog drugog mesta (ako bi izgubili od Poljske) igrali sa Ukrajincima.

Za kraj, tu je i najkomplikovaniji, a deluje na papiru i najrealniji scenario - pobede Hrvatske i Italije u poslednjem kolu, pa bismo u tom slučaju imali tri reprezentacije sa skorom 3-2, a tada bi o rasporedu odlučivala koš razlika.

Italija je zakucana u trouglu sa -6, pošto je odigrala obe utakmice sa Hrvatskom i Ukrajinom, dok komšije imaju -5 i dodali bi na tu razliku u slučaju trijumfa, a oduzeli od Ukrajinaca koji imaju +11.

Neophodno je da Hrvatska dobije Ukrajinu sa čak +18 kako bi ovi pali na četvrto mesto, ako dobiju sa devet razlike, Ukrajinci će biti treći, a ako bude manje, ova selekcija će biti druga. Hrvati bi sa +9 bili prvi, sa manje od toga drugi u slučaju trijumfa.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.