Rasizam, huligani, politika, sudije... Skandali koji su upropastili čar Evropskih prvenstava! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Ilustracija/Espreso.co.rs

BEZ IKAKVOG BLAMA

Rasizam, huligani, politika, sudije... Skandali koji su upropastili čar Evropskih prvenstava! (FOTO) (VIDEO)

U istoriji dugoj 56 godina mnoge stvari su se dešavale koje su zgadile sportsku javnost, a mi vam predstavljamo osam "najboljih"
Objavljeno:

Od početka Evropskog prvenstva u Francuskoj, mnoge ružne stvari su se događale na tribinama i izvan njih. Huligani su divljali po ulicama Marseja, Lila i Pariza, dok su ratoborni Rusi tukli engleske navijače nasred utakmice. Albanska euforija: Himnu EURO promenili u pesmu posvećenu njima! (VIDEO) Hrvati su izazvali prekid bakljadom u 85. minutu protiv Češke, čime su mnogo otežali posao svojim ljubimcima, pre svega na psihološkom planu. Ipak, ono čime možemo da budemo zadovoljni jeste činjenica da nismo videli (još), skandalozne greške sudija na mečevima. Šmekerčine: 11 fudbalera sa najviše stila na EURO 2016! (FOTO)

foto: Printscreen/Youtube/BeanymanSports

Iskreno se nadamo da će divljanje na tribinama prestati, a sudije svoj posao obavljati profesionalno i savesno. Do tada, predstavljamo vam osam najvećih skandala koji su pratili EURO u svojoj istoriji dugoj 56 godina (prvi turnir 1960. u Francuskoj) 1. Francisko Franko i skandal sa duelom Španije i SSSR. Format takmičenja nije bio ni nalik ovom danas. Sedamnaest reprezentacija igralo je u nokaut rundama, a vreme između prve utakmice i revanša bilo je predugo. "Furija" je u to vreme bila predvođena Luisom Suarezom, Laslom Kubalom, Alfredom di Stefanom i Pakom Hentom. Dva dana pre polaska u Sovjetski savez, General Francisko Franko zabranio im je da idu zbog političkih nesuglasica sa tom zemljom.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.