Ovako nešto se nikad nije dogodilo: Hrvati žele da jedan Zvezdin igrač igra za njihovu reprezentaciju!

A šta kažu crveno-beli?

Ovako nešto se nikad nije dogodilo: Hrvati žele da jedan Zvezdin igrač igra za njihovu reprezentaciju!

Hrvatska fudbalska javnost sve češće gleda ka stadionu "Rajko Mitić" gde Argentinac briljira ove sezone
Objavljeno:

Trener hrvatske fudbalske reprezentacije, Ante Čačić, ima velikih problema da pronađe adekvatno rešenje za poziciju levog beka za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, a njihova javnost sve češće gleda ka Beogradu i Luisu Ibanjezu. Da li je Ibanjez najluđi fudbaler na Balkanu? Istetoviraće grb Zvezde, a igraće za Hrvatsku? Argentinac koji igra u Crvenoj zvezdi, ima hrvatski pasoš i 5 godina je proveo u Dinamu iz Zagreba, a ove sezone igra fenomenalno u redovima srpskog prvaka i nije prvi put da se njegovo ime vezuje za igranje u nacionalnom timu "vatrenih".

"Sportske novosti" navode da, do duše, ne bi bilo prvi put da igrač crveno-belih iz Beograda nastupa za Hrvatsku, jer imaju već primer Roberta Prosinečkog, ali svakako bi bio prvi koji trenutno igra u srpskom klubu. Zbog toga su pozvali i Dragana Džajića da ga pitaju kakav bi bio stav Zvezde po tom pitanju? - Ibanjez je za mene fenomenalno iznenađenje, borben je, hrabri saigrače, zamenik je kapitena. Što se mene, a i Zvezde tiče, da li će igrati za Hrvatsku, to je samo njegova odluka. Zvezda na to neće uticati. Ako hoće da ide na EURO, Zvezda mu neće biti prepreka, već samo preporuka - izjavio je legendarni fudbaler i počasni predsednik kluba iz Ljutice Bogdana.
Naravno, ovde se odmah postavlja pitanje i međunacionalnih odnosa Srba i Hrvata, odnosno, kako bi u Hrvatskoj prihvatili da zamenik kapitena Zvezde igra u njihovoj nacionalnoj selekciji, ali i kako bi Delije prihvatile da za klub igra neko ko je hrvatski reprezentativac. Bivši i najuspešniji selektor "kockastih", Miroslav Ćiro Blažević misli da bi možda upravo Argentinac mogao biti taj koji će pomiriti Srbe i Hrvate i da bi ga on na Čačićevom mestu sigurno zvao.
Dado Đilas
- To je fudbalska diplomatija. Možda bi njegovo igranje za Hrvatsku bio prvi korak ka pomirenju dve zemlje koje su u napetim odnosima. Argentinac miri Srbe i Hrvate. Ne želim to da sugerišem Čačiću, ne želim da bude neko političko petljanje, ali Čačić je nogometni slepac, on to ne gleda tako - poručio je Blažević. Na kraju sam Ibanjez je rekao da je spreman da igra za Hrvatsku ako poziv dođe, jer je u reprezentaciji mnogo njegovih bivših saigrača iz Dinama.
Dado Đilas
- Nisam opterećen pozivom, igram na super, u jednoj izuzetno sportskoj atmosferi i dajem sve od sebe klubu za koji igram. Kao što sam davao i u Dinamu. Ako poziv dođe, spreman sam za reprezentaciju, jer mi je okruženje poznato, igrao sam s većinom igrača u Dinamu. Vrsaljko, Badelj, Mandžukić, Brozović, Pjaca, Kovačić, sve su to moji bivši saigrači i prijatelji, znamo se u dušu - poručio je Ibanjez. (Espreso.co.rs / Izvor: Sportske novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.