6 zanimljivih činjenica o EURO: Francuska je mesto gde se promene dešavaju! (VIDEO)

PRVENSTVO U ZEMLJI VINA I SIRA

6 zanimljivih činjenica o EURO: Francuska je mesto gde se promene dešavaju! (VIDEO)

Potrudili smo se da pronađemo neke od stvari koje niste znali o ovom takmičenju
Objavljeno: 13:39h

Naredne godine, očekuje nas novo Evropsko prvenstvo u fudbalu, a domaćin će biti Francuska. Ovo će biti 15. po redu smotra najboljih evropskih timova, a po drugi put će biti održana u zemlji i vinu. Iako je većina informacija vezanih za predstojeće EURO poznata većini ljubitelja fudbala, potrudili smo se da pronađemo neke od stvari koje niste znali o ovom takmičenju. Koliko košta najeftinija, a koliko najskuplja karta?

Zanimljivo je da najskuplja ulaznica za poslednji meč šampionata iznosi 895 eura. Karte su puštene u prodaju još u junu 2015. godine, kada je kontigent od million ulaznica mogao da se naruči preko internet.
Himnu prvenstva komponuje najpoznatiji DJ na svetu!
Pesma će biti objavljena na proleće, a Geta će nastupiti i na otvaranju prvenstva 10. juna 2016. godine. Kako je rekao, sada već suspendovani predsednik UEFA, Geta je odabran, jer niko ne unosi više energije u pesme nego sjajni Francuz. Zbog čega je slogan prvenstva "Le Rendez Vous"?
Najpre je 1984. godine odigrano Evropsko prvenstvo, da bi 14 godina kasnije i Mundijal bio održan u Francuskoj. Oba puta, pobednik je bio domaćin takmičenja. Promene sistema takmičenja, uvek u Francuskoj?
Bilo je to 1998. godine, kada je po prvi put na Mundijalu učestvovalo 32 ekipe. Do tada je učestvovalo 24 tima. Ko je Super Viktor?
U ponudi su bila tri imena –Viktor, Driblu ili Goalix. Ime Viktor je imalo skoro 50 posto glasova.Ovo je četvri put da određena vrsta ljudskog bića bude maskota nekog EURO. Koliki profit očekuje Francuska?
Stock/Shutterstock, Ilustracija
Prema najnovijem istraživanju, cifra koju će fudbalski zaljubljenici potrošiti samo na troškove koji se tiču prvenstva iznosi preko milijardu dolara. Tu spadaju ulaznice za utakmice, prodaja suvenira, kupovina hrane i pića na stadionima i mnoge druge stvari na koje će gledaoci trošiti pare. Nema potrebe da spominjemo ostale turstičke aktivnosti ili rashode.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.