MURINJO JE NOVI TRENER TOTENHEMA! Ostrvo u transu!
Žoze Murinjo se vratio, Foto: EPA/Rodrigo Jimenez

ĆAO POKETINO

MURINJO JE NOVI TRENER TOTENHEMA! Ostrvo u transu!

Ovo je upravo saopšteno

Objavljeno: 15:31h

Žoze Murinjo je novi trener Totenhema!

Nije dugo trebalo pevcima da pronađu novog strateg posle otkaza Maurisiju Poketinu.

Svega petnaestak sati je prošlo između saopštenja o rastanku s Argentincem i proglašenja Portugalca.

- Oduševljeni smo što možemo da objavimo imenovanje Žozea Murinja na poziciju glavnog trenera, po ugovoru koji traje do sezone 2022/23 - saopštio je londonski klub.

- U Žozeu imamo jednog od najuspešnijih menadžera u fudbalu. On ima bogato iskustvo, ume da inspiriše tim i sjajan je taktičar. On je osvajao titule u svakom klubu koji je trenirao. Verujemo da će doneti energiju i veru u svlačionicu - poručio je prvi čovek Totenhema Danijel Levi.

"Posebni" se tako po četvrti put vraća u Englesku i treći put u London, pošto je u dva navrata vodio najvećeg gradskog rivala - Čelsi, a bio je i na klupi Mančester junajteda.

Žoze Murinjo je skoro godinu dana bio bez posla
Žoze Murinjo je skoro godinu dana bio bez poslafoto: EPA/Zipi

Upravo je njegov poslednji trenersku angažman bio na "Old Trafordu" gde je dobio otkaz u decembru prošle godine. Ovo je Murinju deseti klub u trenerskoj karijeri, nakon Benfike, Leirije, Porta, Čelzija, Intera, Reala, pa ponovo Čelzija i Mančester Junajteda.

Osvojio je domaću titulu u rekordne četiri različite države (Portugalija, Engleska, Italija i Španija), i jedan je od tri menadžera koja su osvojila Ligu šampiona dvaput sa dva različita kluba (Porto 2004. i Inter Milan 2010. On je takođe trostruki šampion Premijer lige sa Čelzijem (2005, 2006. i 2015.)

S druge strane, Poketinu ne bi trebalo da tuguje zbog otkaza, jer mnogi veliki klubovi se interesuju za njega. Pominje se Bajern Minhen koji je u potrazi za novim šefom stručnog štaba posle otkaza Niku Kovaču.

Takođe, Argentinac važi i kao kandidat da zameni Zidana u Realu ili Solskjera u Mančester junajtedu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.