UEFA DONELA ODLUKU: Čeferin u Sarajevu otkrio da li će biti regionalne lige na Balkanu!
Čeferin, Foto: AP

predsednik na otvaranju kuće fudbala

UEFA DONELA ODLUKU: Čeferin u Sarajevu otkrio da li će biti regionalne lige na Balkanu!

Delegaciju Fudbalskog saveza Srbije predvodio predsednik Slaviša Kokeza, a Crne Gore legendarni Dejan Savićević

Objavljeno:

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin je gostovao u Bosni i Hercegovini na otvaranju kuće fudbala i poručio je da od regionalnog takmičenja nema ništa.

- Spremamo reformu fudbala u Evropi koja će nastupiti 2024. godine. Mnogo više klubova će igrati međunarodna takmičenja, a to znači puno veću mogućnost zarade. Ne planiramo regionalne lige, konkretno situacija na Balkanu nije sazrela za to. Ko će preuzeti sigurnosnu odgovornost za to? Što se tiče Superlige, to je fikcija koja u suštini nije ni postojala. To je samo medijski spin. Pre dva dana sam u Briselu imao sastanak sa predstavnicima evropskih klubova i svi klubovi, uključujući one najveće, su rekli da ih Superliga ne zanima. Dok sam ja ovde neće biti nikakve Superlige. To bi bila smrt za fudbal - istakao je Slovenac.

Svečanosti otvaranja nove kuće BIH fudbala koja se nalazi u opštini Novi Grad prisustvovali su predstavnici FIFA i UEFA, kao i vodeći ljudi iz regiona. Tako je delegaciju Fudbalskog saveza Srbije predvodio predsednik Slaviša Kokeza, a Crne Gore legendarni Dejan Savićević. Ispred Hrvatskog fudbalskog saveza (HNS) pojavio se izvršni direktor Damir Vrbanović, a bili su prisutni i predstavnici saveza Slovenije, Makedonije, Albanije i Kosova.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.