SPREMA SE VELIKA RASPRODAJA IGRAČA: Novo pravilo FIFA se nekima neće svideti!
Foto: AP/alessandra Tarantino

OŠTRI KRITERIJUMI

SPREMA SE VELIKA RASPRODAJA IGRAČA: Novo pravilo FIFA se nekima neće svideti!

O ovoj temi je bilo reči na sastanku održanom u utorak

Objavljeno:

Čelnici FIFA sastali su se u utorak, a tema je bila uvođenje ograničenja za klubove kada je u pitanju broj pozajmljenih igrača.

Ideja je da se uvede novo pravilo koje bi regulisalo broj fudbalera koje jedan klub pošalje na pozajmicu i na taj način sprečilo gomilanje talenata velikih klubova. Pominje se da bi ograničenje moglo da bude šest igrača koji bi bili na pozajmici iz jednog kluba.

- Doveli smo sve za sto i svi ključni akteri u industriji su shvatili da mi moramo da preuzmemo odgovornost i da pokušamo da pronađemo rešenje. Ovo je značajan prvi korak ka postizanju veće transparentnosti, efektivnijoj primeni pravila koja će doneti milione u plaćanju solidarnosti klubovima i razvijati konsenzus o tome kako rešiti pitanje agenata, zajmova i drugih ključnih sistema transfera - rekao je Đani Infantino, prvi čovek FIFA.

Prošle sezone najviše pozajmljenih igrača imao je Juventus, čak 41, sledi Udineze sa 27, Čelsi sa 22 i Mančester siti sa 18. Poznato je da Čelsi i Siti dovode mnogo mladih vrhunskih igrača od kojih su očekivanja velika, a posle ih pošalju na pozajmice u Bredu, Tvente, Đironu. Ostaje pitanje da li novo FIFA pravilo znači i masovnu prodaju igrača iz velikih klubova.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.