SRBI SU DOBRI, TOPLI LJUDI: Ebesilio oduševljen dolaskom u Zvezdu! (FOTO)
Foto: Reuters

STIGAO

SRBI SU DOBRI, TOPLI LJUDI: Ebesilio oduševljen dolaskom u Zvezdu! (FOTO)

Ebisilio kaže da ga je Apoel pustio i ispao korektan

Objavljeno:

Novi fudbaler Crvene zvezde Lorenco Ebisilijo kaže da je o Zvezdi mnogo čuo od Mičela Donalda, te da je i ranije igrao u ekipi sa srpskim igračima.

On je u nedelju predstavljen kao zvanično pojačanje, a sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela kaže da je klub dobio igrača koji je bio deo čuvene Ajaksove akademije.

Ebisilio kaže da ga je Apoel pustio i ispao korektan.

- Igrao sam ranije sa Srbima, to su dobri, topli ljudi, uvek se trude da pomognu i sada je tako. Razgovaraju sa mnom, objašnjavaju mi kakva je situacija i nadam se da ću sa svima imati dobru konekciju, jer mi smo tim. Donald mi je rekao da budem fokusiran i da ako budem dobro igrao da će mi biti sjajno u Zvezdi. Iz Amsterdama sam, čuo sam za život u Beogradu, navikao sam na takav život. Čuo sam dosta toga pozitivnog, Srbija je prošla kroz težak period i sada se vraća na evropsku mapu - rekao je Ebisilio za klupski sajt.

foto: FK Crvena zvezda

Apoel iz kog je Ebisilio došao je potencijalni protivnik Crvene zvezde u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. - Sada sam u Zvezdi i ovde želim isto što i u Apoelu, Ligu šampiona i titulu. Ukoliko dođe do utakmice Crvena zvezda – Apoel, biće to za mene posebna utakmica, obe ekipe žele da idu u Ligu šampiona, ali samo jedna može da prođe. Poznaju me i mislim da će posebnu pažnju obratiti na mene. Apoel je dobra ekipa koja već osam godina igra Evropu. Musa iz Jordana je dobar, brz igrač. Kao i levi bek iz Brazila. Ja sam počeo pripreme sa Apoelom, ali bilo je mnogo pregovora sa Zvezdom i moj um nije bio posvećen toliko treninzima, ali odradio sam ih dovoljno. Možda trenutno nisam spreman 100% ali biću u redu jer imamo još dovoljno vremena - kaže Ebisilio.

foto: FK Crvena zvezda

Upitan da prokomentariše svoje najveće kvalitete, Ebisilio se saglasio sa sportskim direktorom rekavši da poseduje osobine koje će ekipi značiti. - Neke karakteristike koje imam možda nedostaju ekipi trenutno, tj. profil igrača kao ja. Kreativan sam, mogu da dam dosta golova, jak sam u duelu i nadam se da ću nadomestiti činjenicu da su neki igrači i otišli iz Zvezde. Često izvodim slobodne udarce, sa leve strane i iz sredine, i kornere. Juče sam video dobru utakmicu protiv LASK, neki igrači su bili malo umorni ali to je normalno za ovu fazu. Uvek ima mesta za poboljšanja. Lično, nisam fokusiran na brojke, želim što više golova i asistencija, ali bitno je da oni pomognu ekipi, ništa ne znače ukoliko tim ne pobeđuje - istakao je Ebisilio.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / FK Crvena zvezda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.