OŠTRO! LEPA BRENA HITNO REAGOVALA NA PRIČU O NASILJU, ONA JE NA SPISKU!
Brena, Foto: Nemanja Nikolić

iskreno

OŠTRO! LEPA BRENA HITNO REAGOVALA NA PRIČU O NASILJU, ONA JE NA SPISKU!

Na kraju, pevačica je istakla da je ranije bilo sramota pričati o tome i da joj je drago što to više nije slučaj.

Objavljeno:

Lepa Brena je više od četiri decenije na estradnom nebu, a tokom svoje karijere snimila je veliki broj pesama koje su postale ogromni hitovi.

U poslednje vreme se mnogo piše o listi pesama koje su snimane godinama unazad, a jedna od onih koja se našla na spisku je i Brenina "Robinja".

Lepa Brena, Đorđe Balašević
foto: youtubescreen

Na pitanje da li smatra da ova pesma podstiče nasilje nad ženama, pevačica je istakla da to nije slučaj i da, kada je snimljena, zasigurno nije imala takvu konotaciju.

- To je jedna metafora, vezana za ljubav. Sve moje pesme su ili vesele ili posvećene ljubavi. U vreme kada je ta moja numera nastala, nije sigurno imala takvu konotaciju kako se sada možda misli - rekla je Brena.

Ona se osvrnula i na to da bi volela da kazne za nasilnike budu mnogo strožije.

1 / 8 Foto: Damir Dervišagić

- U današnje vreme žene su postale mnogo slobodnije, pričaju o nasilju koji su doživljavale. To je jedan talas koji je krenuo u svetu i konačno se desio kod nas, a ja sam osoba koja prati pomno sve. Lično bih volela kad bi se ovo društvo pozabavilo zakonskim sankcijama koje su protiv zlostavljanja žena, dece, pedofilije, svega što se dešava - istakla je ona, te dodala da se žrtvama mora pružiti podrška.

- Svaka javna ličnost, majka, otac, baka, deka, mi bi trebalo da damo podršku, da damo snagu našoj ženskoj populaciji, a da država to shvati na mnogo ozbiljniji način, da se uvedu mnogo strožije zakonske kazne, jer sve što država uzme u ruke i hoće da reši, to i uradi.

Na kraju, pevačica je istakla da je ranije bilo sramota pričati o tome i da joj je drago što to više nije slučaj.

- Ne postoji žena koja nije zlostavljana na bilo kakav način, samo što je uvek bilo vreme da vas je sramota, strah da nešto tako pričate, jer javnost osuđuje - zaključila je pevačica.

Bonus video:

00:20

Evo kako je Brena reagovala kad su joj spomenuli ŠLJUKU i otmicu sina Stefana!

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.