MISLILI STE DA JE SRBIJA SAMO JEDNOM POBEDILA NA EVROVIZIJI? Pogrešili ste! DVA puta smo TRIJUMFOVALI, a evo i kako
Foto: Profimedia

opa

MISLILI STE DA JE SRBIJA SAMO JEDNOM POBEDILA NA EVROVIZIJI? Pogrešili ste! DVA puta smo TRIJUMFOVALI, a evo i kako

Pevačica se povukla iz javnog života. Razlog zbog kog je donela ovakvu odluku otkrila je pre nekoliko godina

Objavljeno:

Prva i jedina pobeda bivše Jugoslavije na takmičenju za pesmu Evrovizije pripala je grupi Riva davne 1989. godine.

Pevačica Emilija Kokić tada je postala poznata preko noći, a pesma s kojom je odnela pobedu te godine na Eurosongu, “Rock me baby”, peva se i dan danas.

Emilija se nakon pobede na prestižnom evropskom muzičkom takmičenju vinula u zvezde, a potom je započela samostalnu karijeru tokom koje je objavila veliki broj hitova koji su obeležili devedesete godine, a rado se slušaju i danas.

1 / 1 Foto: Printscreen/youtube

Jedna od njenh najpopularnijih pesama je čuveni hit “Ja sam bila s njim”, a ubrzo nakon njegovog objavljivanja, pevačica se povukla iz javnog života. Razlog zbog kog je donela ovakvu odluku otkrila je pre nekoliko godina.

– Nudili su mi skandal. Meni je to bilo prestrašno i jednostavno se nisam mogla pronaći u tome. Trebalo je da se pojavim u novinama kao nečija ljubavnica i to nisam htela – objasnila je Emilija jednom prilikom i dodala da se smatra “previše normalnom za taj svet”, te da je na to jako ponosna.

– Najviše sam ponosna na to što sam ostala normalna osoba. To je bilo jako teško, sačuvati nekakve moralne vrednosti, nekakva svoja uverenja i stajati iza svojih načela – rekla je tom prilikom pevačica.

Priznala je i da joj nije bilo lako da podnese sav publicitet i slavu.

– Moguće da se zasićenje dogodilo jer je sve bilo intenzivno. Stvari u šoubiznisu vas jednostavno melju i samo je pitanje koliko ste čvrst orah – zaključuje Emilija.

Pevačica se sada za hrvatske medije osvrnula i na svoju pobjedu na Eurosongu 1989. godine

1 / 6 Foto: Printscreen

– Razumem da je to ušlo u istoriju, razumem da je to veliko, ali kada mi kažete da sam ja ta žena, imam osećaj kao da pričate o nekom drugom – rekla je.

– Kada sam išla na Eurosong, imala sam 20 godina. Naravno, to je bio početak koji sa sobom donosi širom otvorene oči. Sve je zanimljivo, sve je zabavno, sve vas zanima. Da nam je neko tada rekao da će se dogoditi dobar plasman, rekli bismo: ‘Možda’, a da nam je neko rekao da ćemo pobediti, rekli bismo da nije baš normalan – dodala je.

Pevačica danas ima 54 godine i ima svoju školu pevanja.

Obzirom da je Srbija bila deo Jugoslavije, samim tim smo i mi bili pobednici, te tako objašnjavamo kako smo to trijumfovali čak dva puta.

Bonus video:

10:33

Espreso intervju: Sofija Una

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.