ŽIVOT JE NIJE ŠTEDEO, DOŽIVELA TRAGEDIJU! Pevačica prošla kroz HOROR, iznenada izgubila SINA, evo šta kaže danas!
Foto: Youtube

potresno

ŽIVOT JE NIJE ŠTEDEO, DOŽIVELA TRAGEDIJU! Pevačica prošla kroz HOROR, iznenada izgubila SINA, evo šta kaže danas!

Svi znaju šta mi se desilo sa sinom, to mi je veoma teško palo i bolno je. To je moja velika rana i ako neko ima razumevanja, neće dirati moje bolne teme.

Objavljeno:

Pevačica Blagica Beti Đorđević iskonska je muzička diva i svedok jednog vremena radanja džez muzike na našim prostorima.

Svojim talentom i harizmom Osvojila je ceo svet, te je šezclesetih godina, kada je kročila na scenu, odmah privukla veliku pažnju. Kako nije želela da pistaje na kompromise, dolaskom novog trenda na muzidku scenu nekadašnje Jugoslavije, a kasnije i Srbije, ona se povukla.

1 / 5 Foto: Espreso

Koncertomu Beogadu obeležavate pola veka karijere. Jeste li svesni daje toliko vremena prošlo?

- Kad mi neko pomene da je prošlo 50 godina, sva se tresem, strašno mi to zvuči. Pravo da vam kažem, nisam svesna svega toga jer imam neke svoje priče i epizode zbog kojih me dugo nije bilo na sceni. Sto se mene tiče, imam 20 godina karijere, onih 30 godina ne računam. Tokom te tri decenije imala sam i velikih padovai privatno i poslovno. Osamdesetih godina smo bili nekako sklonjeni sa scene, tada šlager muzika nije bila na ceni i nisam imala šta tu više da tražim.

Jeste li tada mislili da se nećete nikada više vratiti na scenu?

- Pomislila sam da je to kraj i da je vreme da okačim mikrofon o klin. Ipak, tu i tamo su me tokom 2010. godine trgli iz letargije moji muzičari. Počeli smo da nastupamo po klubovima I tada sam primetila da iz publike traže moje pesme. Moj šlager našao je svoj put.

Beti Đorđević
foto: Promo, Miki Veličković

Možete li danas živeti od muzike?

-To je sve šou-biznis. U našem poslu biti sam je teško, a ja sam toliko sama da ne znam kako sam uopšte opstala. Valjda je reč o tome što sam zaista snimala kvalitetne pesme i sa velikom gospodom autora, koji su fantastični u svom poslu. Pitaju me koji mi je ovo po redu koncert ja zaista ne znam. Imala sam pre početka pandemije jedan, ali ovaj sad je veliki I biće gala.

Jeste li se nekad uplašili da ćete pasti u zaborav?

- Jednog dana će sigurno nestati sve što sam radila, ali i mnogi drugi nęstaju, to je Život. Čovek kad se rodi, osuden je na svoj ciklus i životni vek trajanja. Sada sam snimila novu numeru ,Ime mi je ljubav", tako će se zvati i novi album.

Dugo ste sami, da li se čovek navikne na takav stil života?

- Ne bih mogla da zamislim sada da imam nekoga pored sebe. Gledam danas i mlade, srljaju u brakove. Najbitnije je da se dvoje nađu, sebi podare dete, brak kao potpis nije bitan, samo posle otežava stvari oko bavljenja papirologijom ako dode do razvoda. Ja sam vam danas, kako se kaže, kućni miš. Najviše volim da budem kod kuće, nikada nisam volela putovanja. Zbog posla kojim se bavim naputovala sam se za dva života. Sad kad vidim kofere već me uhvati mučnina.

Pre devet godina preminuo vam je sin od srčanog udara, da li vam je sa ove vremenske distance lakše da o tome govorite javno?

- Preskačem razgovore o krajnje intimnim i bolnim temama. Svi znaju šta mi se desilo sa sinom, to mi je veoma teško palo i bolno je. To je moja velika rana i ako neko ima razumevanja, neće dirati moje bolne teme. Neke stvari treba ostaviti u prošlosti.

Beti Đorđević
foto: Youtube

Bonus video:

06:42

Espreso Twitter: Nada Macura

(Espreso/informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.