UPRAVO OTKRIVENO DA JE NAJVEĆA SRPSKA GLUMICA ZLOSTAVLJANA!
Foto: Profimedia

šok

UPRAVO OTKRIVENO DA JE NAJVEĆA SRPSKA GLUMICA ZLOSTAVLJANA!

Žene u njemu navode razloge o tome zašto su ćutale o seksualnom zlostavljanju.

Objavljeno:

Naša glumica Jasna Đuričić (55) objavila je video-snimak na Instagramu u kojem je progovorila o zlostavljanju koje je doživela.

- Nisam prijavila jer me bilo sramota. Sada me sramota što me je bilo sramota. Mučno mi je da čitam sve ovo, jer kao da prolazim sve ponovo. Svaka čast onima koji govore jer znam koliko hrabrosti treba za to. Sve su to mali koraci prema jednoj velikoj slobodi - ispričala je i pružila potporu pokretu "Nisam prijavila".

Jasna Đuričić
foto: Nebojša Babić

Inače, Jasna Đuričić igrala je glavnu ulogu u filmu Quo vadis, Aida?, koji je proglašen najboljim evropskim filmom, a sama Jasna Đuričić proglašena najboljom evropskom glumicom.

Nakon što je, naime, nastao pokret #nisamtražila, a potom i #nisisama, gde su brojne devojke progovorile o zlostavljanju koje su proživele, počeo se nedavno širiti i haštag #nisamprijavila. Žene u njemu navode razloge o tome zašto su ćutale o seksualnom zlostavljanju.

Jasna Đuričić je srpska glumica, rođena 1966. godine u Rumi. Završila je Akademiju umetnosti u Novom Sadu, a danas je dobitnica brojnih filmskih nagrada.

Podsećanja radi, prema optužnici, učitelj glume Miroslav Mika Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju. Klupko užasa počelo je da se odmotava kada je hrabra glumica Milena Radulović u ispovesti za “Blic” otkrila da ju je silovao učitelj glume kada je imala 17 godina. Kako je tada ispričala, to se nije desilo samo jednom. Milena Radulović ispričala je za “Blic” da su ona i nekoliko devojaka, od kojih su neke maloletne, prijavile policiji da ih je silovao ili seksualno uznemiravao. I njena koleginica Iva Ilinčić početkom prošle godine podnela je krivičnu prijavu protiv Miroslava Mike Aleksića zbog seksualnog zlostavljanja.

1 / 6 Foto: Profimedia

Bonus video:

02:12

KURIR NA SUĐENJU ALEKSIĆU: Miku kod suda sačekali transparenti podrške Mileni Radulović

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.