ON JE NOĆNA MORA MILOMIRU MARIĆU! Ovo je PRVI MUŽ VESNE RADUSINOVIĆ, ugledni novinar i neodoljivi FRAJER! (FOTO)
Foto: Aleksandar Jovanović

VELIKA LJUBAV

ON JE NOĆNA MORA MILOMIRU MARIĆU! Ovo je PRVI MUŽ VESNE RADUSINOVIĆ, ugledni novinar i neodoljivi FRAJER! (FOTO)

Vesna i Dževdet bili su par za kojim su se, zbog atraktivnosti, Sarajlije okretale kada bi prošli ulicom.

Objavljeno:

Ime Dževdeta Tuzlića često se pominje u intervjuima sa Vesnom Radusinović, što je i logično, jer ne samo da su pre trideset godina bili u braku, već imaju i sina Vedrana. U bosanskim medijima Dževdet, koji je nedavno proslavio 66. rođendan, prisutan je kao cenjeni novinar i filmski kritičar, ali i kao autor knjige „Život na stiku“, u kojoj se, maksimalno sažeto, prisetio blistavih trenutaka svoje četrdesetogodišnje karijere.

Vesninom i Dževdetovom susretu „kumovalo“ je upravo novinarstvo, koje je njega dovelo na „Fest“. Kad su se, igrom slučaja, našli za istim stolom u „Klubu književnika“, već pri upoznavanju oboma je bilo jasno da počinje „hemijska reakcija“. Godinu dana kasnije bili su u braku, a Vesna je beogradske ulice zamenila sarajevskim. Za razliku od nje, koja je tek otkrivala kako izgleda bračni život, Dževdet je mnoge lekcije već savladao. Mnogo godina kasnije Vesna je o prvoj ženi bivšeg supuga ovako govorila:

Dževdet Tuzlić
foto: Facebook

‒ Spomenka Brašić, profesor slavistike, sjajna je osoba sa kojom se vrlo rado družim, a to sam činila i dok sam bila u braku sa Džerijem i živela u Sarajevu. Kako nas dve nikada nismo napravile nijednu neprijatnost jedna drugoj, danas se moj sin i njegova polusestra Sanda, Džerijeva i Spomenkina ćerka, vole, druže i poštuju, zbog čega sam veoma srećna.

Vesna i Dževdet bili su par za kojim su se, zbog atraktivnosti, Sarajlije okretale kada bi prošli ulicom. Međutim, s vremenom njih dvoje su sve manje bili „par“, što nije mogla da promeni ni činjenica da su postali roditelji sina Vedrana.

zabava, estrada, vesna radusinović, Milomir Maric
foto: instagram printscreen

O tim danima Vesna je jednom prilikom rekla:

‒ Nismo bili ludi od sreće što se razvodimo, ali drugačije nije moglo. Jednostavno, nije nam išlo. Naš brak bi se raspao i da nije bilo rata, a rat je ubrzao razvod. Ljudi se ne menjaju preko noći iako ih ljubav učini mnogo boljim i kvalitetnijim osobama. Moj bivši muž nije mogao da se nosi sa mojim gorštačkim karakterom koji, osim ponosa, gordosti, lojalnosti i još nekih osobina na koje sam ponosna, ne isključuje tvrdoglavost, rešenost da se nešto završi sad ili nikad, a nije se nešto preterano ni trudio. Mada mu odavno ništa ne zameram, sada mi je jasno da je zaista najvažnija stvar u svakoj vezi, a i u braku, lična sloboda, i da jedino ako niste sebični, ako ste potpuno operisani od sujete, nešto može i da uspe na duge staze. Doduše, ja sam od onih koji veruju u usud, fatum, sudbinu i mislim da je sve što se desi trebalo da se desi baš tako i tada, i nikako drugačije.

Dževdeta je, tih ratnih godina, usud, fatum ili sudbina odvela prvo u Prag, pa u Nemačku, a u Sarajevo se vratio s prvim nagoveštajem normalizacije života. Kada se govori o njemu, svakako se mora pomenuti impresivan broj cenjenih ličnosti, sa kojima je radio intervjue, a među kojima su Ranko Marinković, Miloš Forman, Jirži Mencl, Zuko Džumhur, Predrag Matvejević, Mersad Berber, Danilo Kiš, Živojin Pavlović, Desanka Maksimović, Ljuba Tadić, Almodovar, Anđelina Džoli, Godar…

Milomir Marić
foto: Printscreen/Facebook/Happy TV

Bonus video:

03:48

MARIĆ SA JARINJA: DUGE CEVI SU UPERENE U NAS! Mi smo ti na kojima se demonstrira SILA!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.