Počinje Central Dance Event 2022 novogodišnji maraton!
Foto: Promo

nova godina!

Počinje Central Dance Event 2022 novogodišnji maraton!

Umek obećao dosta nove, dobre muzike i odličnu žurku za Novu godinu

Objavljeno:

Deveto izdanje Central Dance Event 2022 novogodišnjeg maratona počinje u četvrtak i traje do nedelje u Hangaru u Luci Beograd, kada će nastupiti svetske zvezde elektronske scene: Amelie Lens, Hot Since 82, Umek, Joris Voorn, Yousef, Sama’ Abdulhadi i AmyElle. Njima će se pridružiti postava najboljih i najtraženijih domaćih izvođača među kojima su Marko Nastić, Dejan Milićević, Ilija Đoković, Lea Dobričić, Andrew Meller, Marko Milosavljević, IDQ, Kid Kimi, Marko Vuković, Joma Maja, Groovyman, Mina Poznanović i The+.

Višednevnu žurku u četvrtak 30. decembra otvara belgijska tehno heroina Amelie Lens, koju je muzička industrija svrstala u sam vrh scene. Te večeri, domaću podršku pružiće joj član Drumcode familije Ilija Đoković koji gradi internacionalnu karijeru, harizmatična Lea Dobričić, jedna od najtraženijih regionalnih izvođača i The+ koji je osvojio drugo mesto na ovogodišnjem Let’s Mix It DJ takmičenju.

Festival
foto: Promo

Balkanska ikona tehna i jedan od najvećih regionalnih izvođača svih vremena, Umek, nastupiće u novogodišnjoj noći. Međunarodno priznat di-džej i producent, sa karijerom dugom skoro tri decenije, Umek je jedan od miljenika beogradske publike i poznat po hitovima kao što su „Lanicor“ i „Posing As Me“. On je neko je zaslužan za popularizaciju elektronske muzike na ovim prostorima. U najluđoj noći uz „oca slovenačkog tehna“ nastupiće apsolutne legende lokalne elektronske scene Marko Nastić i Dejan Milićević, Marko Milosavljević – strastveni kolekcionar ploča i jedan od omiljenih di-džejeva klupske publike, predstavnik mlađe generacije Kid Kimi – di-džej koji briše žanrovske granice i Groovyman – jedan od osnivača dua Gramophonedzie.

O muzici koju je spremio za našu publiku u novogodišnjoj noći i nastupima u Beogradu kaže:

„Puštaću tehno kao i uvek, predstaviću neke nove stvari, moju neizdatu muziku i dosta novih izdanja sa moje izdavačke kuće 1605. Obećavam da će biti dosta dobre muzike! Svaki put kada sam u Beogradu, uvek je odlično! Sećam se kada sam pre 15 godina nastupao za Srpsku Novu godinu, svirao sam sa Markom i Dejanom, kao i sada. Nadam se jednoj još boljoj reprizi te žurke.“

Kada je reč o muzici koju privatno sluša, drugim projektima na kojima radi i tehnu kao žanru koji je globalno popularizovan, Umek je izjavio:

„Slušam u poslednje vreme dosta elektra i radim puno elektra kroz moj drugi projekat Zeta Reticula. To mi pruža više mogućnosti za melodije, jer ako radiš tehno sa melodijama onda se nekako brzo ode u komercijalu. Sa Zeta Reticula alijasom mogu da objavim sve moje mekše osećaje u muzici.

festival
foto: Promo

Tehno je uvek takav da kada ode previše u mejnstrim, odmah s druge strane ode i u andergraund. To se već sada događa, jer uvek ide u dva smera. Mračni, sirovi tehno za andergraund populaciju, a s druge strane peack time tehno koji ja sviram i koji je malo komercijalniji. Tehno uvek ima odgovor na mejnstrim i uvek se nekako bori sa tim.“

Repriza Nove godine rezervisana je za Jorisa Voorna koji predstavlja epicentar holandske elektronske scene i pozicionira andergraund haus i tehno na globalnoj muzičkoj mapi, pionirku palestinske tehno scene Samu’ Abdulhadi i AmyElle koja pripada novoj generaciji britanskih haus di-džejeva. Uz njih će nastupiti harizmatični di-džej par Marko Vuković i Joma Maja koji svoj entuzijazam uvek prenose i na plesni podijum.

Central Dance Event novogodišnji maraton u nedelju 2. januara zatvaraju zaštitno lice modernog tek haus zvuka Hot Since 82, jedan od najuspešnijih britanskih di-džejeva i producenata kojeg kritičari navode kao nekoga ko pušta najsofisticiraniju muziku i Yousef, tek haus di-džej, producent i organizator popularnih Circus žurki. Podršku će im pružiti Andrew Meller, producent koji osvaja svetske top liste, uspešni producentski trojac IDQ i Mina Poznanović, trećeplasirana na Let’s Mix It DJ takmičenju 2020.

Festival
foto: Promo

Bezbednosni protokol ulaska na Central Dance Event 2022

U skladu sa važećim epidemiološkim merama u Srbiji, događaju će moći da prisustvuju posetioci koji poseduju Digitalni zeleni sertifikat, što znači da su vakcinisani ili su preležali covid-19, kao i oni koji imaju negativan brzi antigenski ili PCR test.

Organizatori događaja su za sve kupce ulaznica obezbedili testiranje brzim antigenskim testom, po promo ceni od 500 dinara, od srede 29. decembra, u laboratorijima Aqualaba širom Srbije. Spisak svih laboratorija nalazi se na linku.

Veoma ograničen broj kompleta za CDE 2022 je u prodaji po ceni od 4990 dinara za parter i 5990 dinara za VIP galeriju. Dvodnevne ulaznice za CDE 2022 mogu se nabaviti po ceni od 3490 dinara za parter i 4490 za VIP galeriju. U prodaji su takođe i jednodnevne ulaznice po ceni od 1890 dinara (parter) i 2390 dinara (VIP) za prvo veče; 1890 dinara (parter) i 2390 dinara (VIP) za doček Nove godine; 1790 dinara (parter) i 2290 dinara za reprizu Nove godine i 1790 dinara (parter) i 2290 dinara za poslednje veče novogodišnjeg maratona. Sve ulaznice mogu se kupiti onlajn putem Cooltix platforme, kao i na prodajnim mestima Ticket Visiona i Gigs Tixa.

Central Dance Event 2020 aftermovie

https://youtu.be/M7EXESvKzQQ

Central Dance Event 2022 warm up party

https://youtu.be/xv_yw7TNoIM

Bonus video:

06:07

MAJA U ESPRESO MODNOJ POLICIJI NIKADA BRUTALNIJA! Patosirala Filipa i Janjuša, Marijanu Zonjić UKOPALA! Kakav HAOS

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.