VELIKAN SRPSKE MUZIKE KOGA NIKO NE POMINJE: Živi na selu i baš ga briga! On je prvi izveo i napisao hit Pukni zoro
Foto: Printscreen

Bravo legendo!

VELIKAN SRPSKE MUZIKE KOGA NIKO NE POMINJE: Živi na selu i baš ga briga! On je prvi izveo i napisao hit Pukni zoro

Ne interesuje ga popularnost, on peva samo za svoju dušu
Objavljeno: 09:39h

Muzikom, u prvom redu pevanjem, bavi se od ranog detinjstva, kasnije uči da svira gitaru i počinje da komponuje zabavnu i rok muziku, uglavnom na svoje pesme.

U Gimnaziji svira u školskom orkestru, muzičkoj sekciji i jedan od prvih ozbiljnijih nastupa se događa u sali Doma kulture u Požegi na dan škole. Kao gimnazijalac peva u ariljskom rok bendu Quark, sa čijim bas gitaristom Miroslavom se i dan danas druži i sarađuje. Potom nastupa sa najdražim orkestrom u karijeri, iako bez imena bend je ostavio dubok trag, lepa sećanja i trajna prijateljstva krunisana kumstvom.

Nakon odsluženja vojnog roka u Požarerevcu, gde je svirao u vojničkom orkestru sa odličnim muzičarima, par puta i sa Đoletom Balaševićem, upisuje agronomiju u Čačku, gde manje uči, a više svira i komponuje prve nežne folk/pop balade: "Tužna je pesma stara", "Marija", "Plači gitaro" i druge i to definitivno određuje njegov životni put i zanimanje. U Čačku je učio solo pevanje kod prof. Ljubice Miščević.

Tomo Marinković danas živi i radi na porodičnom imanju u Pilatovićima. Nastupa na pažljivo odabranim "svirkama", sam sa klavijaturom (One man band) ili gitarom ili sa jos nekim pratećim muzičarima (po potrebi).

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.