Lajv izvođenje Kollektiva Turmstrasse iz Nemačke, sutra u Barutani
Foto: Promo

hit

Lajv izvođenje Kollektiva Turmstrasse iz Nemačke, sutra u Barutani

Espreso.rs poklanja 3x2 karte za sutrašnji nastup, a najbrži čitaoci koji se jave u inbox Facebook stranice osvajaju po dve karte!

Objavljeno:

Sutra će posetioci Barutane imati prilike da čuju lajv nastup Nica Plagemanna, polovine nemačkog projekta Kollektiv Turmstrasse, koji su jedni od retkih umetnika sa house i techno scene koji se ističu od mnoštva drugih artista. Te večeri, za di-džej pultom će se naći i lokalni talenti – Coeus koji je jedan od predvodnika novog talasa balkanskih izvođača, momak kojeg nazivaju draguljem regionalne elektronske scene, i koji je član ugledne etikete Afterlife koju vode Tale Of Us i Dakissa – junior house scene i pobednik ovogodišnjeg Let’s Mix It takmičenja, koji je poznat po fuzijalnim setovima sastavljenim od različitih bass line-ova koji se povezujuju sa alternativnim zvukom novog i starog house-a, a inspirisan i minimal house-om i njegovim podžanrovima koji daju setu savršenu harmoniju.

Karijera dua Kollektiv Turmstrasse započeta je pre više od dve decenije. Najveći uspeh donelo im je izdanje „Sry I’m Late“, za veliki Solomunov Diynamic lejbl, sa kojeg se izdvojila numera „Sorry I Am Late“, jedna od top 10 pesama cele svetske elektronske scene i jedna od najprodavanijih pesama 2015. na Beatport-u. Kollektiv Turmstrasse su jedni od retkih umetnika iz house i techno miljea koji nude mnogo više od funkcionalnosti u svojoj muzici i uvek se ističu od mnoštva drugih artista. Njihov filmski pristup 4/4 elektronici dobio je pohvale sa svih strana, i za njih je elektronska muzika umetnost. Kroz debi album pod nazivom „Rebellion der Traumer“, Kollektiv Turmstrasse predstavili su za tadašnje vreme, potpuno novi zvuk. Album je demonstrirao uspeh izvan sfera plesnog podijuma, pun hladne elektronske melodije, downtempo ritma i elegantnih vokala. Veoma su traženi širom sveta zahvaljujući svom nastupu uživo i jedni su od stalnih saradnika Solomunovog Diynamic-a. „Širok, otvoren, sveobuhvatan, ispomeran, jednostavan“ – to su reči koje koriste za opisivanje svog zvuka, koristeći u svom lajv nastupu i digitalne i analogne elemente.

Do kraja osme sezone Barutane, očekuje nas gostovanje minimal i techno legende, Sonje Moonear, vodećeg imena svetske andergraund elektronske scene koja nosi laskavi nadimak „ženski Villalobos“, koja se vraća u Beograd u petak 24. septembra, kada će nastupiti sa Markom Nastićem.

Ulaznice za sva gostovanja u Barutani su u prodaji putem Cooltix.rs onlajn platforme, kao i na prodajnim mestima Ticket Visiona i Gigs Tixa. Sve kupljene ulaznice za prošlogodišnje nastupe ovih izvođača važiće i za nove datume.

Bonus video:

10:32

JA SAM KARMIČKI PREDODREĐENA ZA DRAME! Jelena Karleuša za Espreso o BORBI sa PORODICOM i pokretanju BIZNISA!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.