Životna ispovest Mitra Mirića: Vidovnjak mi je pravio pesme, a jednu moju pesmu Vučić zna napamet!
Foto: Dragan Kadić

Ludilo priča

Životna ispovest Mitra Mirića: Vidovnjak mi je pravio pesme, a jednu moju pesmu Vučić zna napamet!

Mitar Mirić je na narodnjačkom nebu već četiri decenije. Dolazile su i prolazile generacije pevača, a on je ostajao
Objavljeno:

Od svoje 18. godine, kada je snimio singl ploču za sarajevski “Diskoton” i debitovao na čuvenom Ilidžaskom festivalu, do danas neki od njegovih hitova se pevuše po kafanama. Ipak, složićete se, jedan hit nema ko ne zna.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

"Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine, mogu samo da nas mrze, oni što nas ne vole…" Možete je čuti na slavljima, svadbama, krštenjima, ali i stadionima, po­litičkim arenama…

foto: Damir Dervišagić

Pesma je nastala 1989. godine i delo je mog kuma Novice Uroševića, sa kojim sam dugo sarađivao. Nole je bio vidovit, u studiju mi je rekao da će ona obeležiti moju estradnu karijeru. Onda su krenule te zlokobne ratne godine i svo ono ludilo. Zapanjujuće je da je ta pesma u stvari ljubavna, da govori o jačini ljubavi između dvoje mladih, ali eto, u našem narodu, prepo­znata je kao simbol moći. Prošla je kroz mnoge filmove, serije, nema ko je nije zapevao. Ponekad mi bude malo i krivo, kad narod uporno traži baš tu pesmu, a ja imam bezbroj hitova, možda i boljih - započinje Mitar. U razgovoru za “Narodne”, ističe da ta pesma nije zaživela samo kod Srba.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.