JOŠ JEDNA SMRT TRESE SRBIJU: Preminuo srpski glumac u 62. godini! (FOTO)
Foto: Profimedia

tuga!

JOŠ JEDNA SMRT TRESE SRBIJU: Preminuo srpski glumac u 62. godini! (FOTO)

Biće sahranjen 7. aprila u 13 časova!

Objavljeno:

Niški glumac Dragoslav Savić Safa preminuo je u 62.godini posle kraće bolesti, saopšteno je iz niškog Narodnog pozorišta.

Poslali su poslednji pozdrav glumcu i saopštili da će se sahrana održati 7. aprila u 13 časova na Vrežinskom groblju, dok će komemoracija biti održana 8. aprila u 12 časova u sali Narodnog pozorišta.

Последњи поздрав ненадмашном човеку, глумцу, комичару, уметнику живота, Драгославу Савићу Сафи, који наc је напустио у...

Objavljuje Narodno pozorište Niš u Utorak, 6. travnja 2021.

Dragoslav Savić rođen je 1960. godine a član ansambla Narodnog pozorišta u Nišu bio je od 1996. godine. Dobitnik je tri nagrade na susretima profesionalnih pozorišta Srbije ,,Joakim Vujić“.

Dragoslav Savić
foto: Youtube

Pored velikog broja uloga koje je odigrao Savić najznačajnije bile su: Žorž Danden (u istoimenoj komediji Molijera), Ujka Vasa (Gospođa ministarka), Kinesija (Lisistrata), Bora Šnajder, Milo Penjac (Hidrocentrala u Suhom Dolu), San letnje noći, Piram i Tizba, Čarlama zbogom...

Savića će mnogi pamtiti i po ulozi Staneta Piroćanca u istoimenoj monodrami, kojom je godinama Nišlije zasmejavao do suza.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.