"RADIO SAM NA GRADILIŠTU KADA NIJE BILO POSLA"! Svi ga obožavamo u poznatoj seriji, A NJEGOV ŽIVOT JE PRAVA BORBA!
Foto: Youtube

SVAKA ČAST!

"RADIO SAM NA GRADILIŠTU KADA NIJE BILO POSLA"! Svi ga obožavamo u poznatoj seriji, A NJEGOV ŽIVOT JE PRAVA BORBA!

Malo ko je znao..

Objavljeno:

Glumac Jovo Maksić kojeg su svi zavoleli nakon uloge u seriji „Kosti,“ ponovo je u žiži interesovanja medija, ovog puta zbog role u već veoma popularnoj TV seriji „Tajna vinove loze“. Iako mu gostovanja u medijima nisu najprijatnija, otvoreno je i iskreno govorio i o privatnom i o profesionalnom životu.

- Daleko od toga da ne volim medije, ali se zaista ne osećam toliko prijatno kao kada sam u kadru ili na pozorišnim daskama. U medijima govoriš o sebi pa se bojim da nešto ne pokvarim – kazao je s osmehom Maksić u emisiji „Kec na jedanaest“ na televiziji K1.

Jovo Maksić
foto: Youtube

Kako je rekao, nije birao uloge i voleo bi da se jednog dana nađe u toj poziciji. Da bira.

- Probam da u svakoj ulozi koju mi ponude i koju igram pronađem ono što mi je interesantno. Voleo bih da mogu kao Danijel Dej Luis da snimim jedan film u šest godina i da u međuvremenu živim od tog filma. Svi umemo da vidimo, ali glumac mora da ume i da posmatra. Tako bar ja mislim da treba, i tako se spremam za svaku ulogu. Rola u seriji „Tajna vinove loze“ mi je prva u jednoj melodrami i za nju sam se pripremao tako što sam crpeo inspiraciju iz razgovora, slučajnih susreta, sedeći u nekom restoranu, kafiću... posmatrajući i slušajući druge – rekao je Maksić na televiziji K1.

Istakao je i da je mnogo srećan što se u poslednje vreme snima toliko serija, jer mladi reditelji konačno dobijaju šansu da rade.

- Nama glumcima je lakše, ali mladim rediteljima i scenaristima nije. Teško je dobiti priliku, a sada se to konačno dešava. Takođe, mnogo mi je drago i što devojke mnogo rade. Kada one pišu tekst i režiraju to je potpuno drugačija estetika i potpuno su drugačije priče – istakao je poznati glumac.

Iako je sada u žiži interesovanja, podelio je da nije uvek bilo tako.

- Imao sam sreće da se pre nego što sam završio studije zaposlim u pozorištu „Duško Radović,“ ali kada ste mladi stalno želite više. Pitao sam se često da li ću ja ikada snimati, da li ću dobiti veliku ulogu. Igrao bih jednu ili dve predstave u pozorištu mesečno, a u međuvremenu sam radio na građevini. Na mešalici, ma sve poslove koje je trebalo. Naučio sam mnogo zanata i mislim da od toga ima mnogo koristi. Volim da radim sa drvetom. Onda sam, kada je prošlo neko vreme, shvatio da moje vreme tek dolazi. Počeo sam da radim sa Kokanom u pozorištu, a onda mi se u jednom trenutku dogodilo da sam za mesec dana odigrao 33 predstave – prisetio se Maksić.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.