"PA, SAGNI SE"! Naša poznata voditeljka DOŽIVELA TRAUMU na času glume, ĆUTALA JE, a sada je ispriča STRAVIČNU SCENU
Foto: Printscreen

jezivo

"PA, SAGNI SE"! Naša poznata voditeljka DOŽIVELA TRAUMU na času glume, ĆUTALA JE, a sada je ispriča STRAVIČNU SCENU

- Ja sam bila u nedoumici da li da progovorim, kaže se kod nas, o pokojniku samo najlepše. Onda me je sveštenik ispravio - o pokojniku samo istina - rekla je ona

Objavljeno:

Voditeljka Jovana Jakić rekla je uživo u Jutarnjem programu Happy televizije da su se "bludne radnje" događale i u školi Bate Miladinovića, mentora Mike Aleksića. Jakićeva (46) je pohađala obe škole i rekla da iz obe nosi užasna iskustva.

Miladinović je osnovao školu Radio Beograda za glumu, Mikina škola bila je njen svojevrsni nastavak, a voditeljka je kazala da se u obe odigravalo "sistematski postavljeno zlostavljanje". Dok je Aleksić trenutno optužen za 15 krivičnih dela, Miladinović je preminuo 1997. zbog čega voditeljka kaže da se dvoumila da li da uopšte progovori, jer on više nije tu da se izjasni o optužbama.

- Ja sam bila u nedoumici da li da progovorim, kaže se kod nas, o pokojniku samo najlepše. Onda me je sveštenik ispravio - o pokojniku samo istina - rekla je ona.

Jovana Jakić
foto: Foto: Tv Happy/YT

Jovana je išla u grupe obojice učitelja i prepričala je da je u Batinoj školi, "pred publikom", gledala zlostavljanje devojčica.

- Svojim očima kod Bate sam gledala kako on izvede naprednu devojčicu, zaobljenu, koja je dobila grudi već, lepa kao lutka i prepametna, i postavi joj tekst na katedru. Tada je bila kao scena sa katedrom, a u publici stolice bez klupa. On joj kaže, čitaj tekst, ona naravno ne vidi jer je daleko, a Bata kaže - pa, sagni se. I onda joj priđe iza leđa. Njoj cure suze na te papire, dok on ne završi, ona ne sme da prestane da čita. Bilo je malo dečaka uopšte u grupi, ali si u publici mogao da čuješ čak i kikotanje dok se to dešava - rekla je Jakićeva.

- Iz mlađih grupa prelazio si u starije, onda si tamo najmlađi. I nije to kikotanje bilo smeh, podsmeh, ta deca su takođe to preživela - dodala je ona.

Jovana je podvukla i da su u školu primana "samo lepa deca" i da bi nasilje počelo kada i pubertet.

Dramski pedagog, profesor glume i reditelj Bratislav Bata Miladinović 1949. godine je osnovao školu glume. Generacije glumaca stekle su svoja prva znanja od Bate, i neki od njih su Neda Arnerić, Ružica Sokić, Renata Ulmanski, Stojan Dečermić, Milutin Butković, Svetislav Goncić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Mondo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.