AKO BI SUD OKRIVIO ALEKSIĆA, ON BI DOBIO OVU DIJAGNOZU Poznati muškarci se hrane STRAHOM a sve zbog čudne SKLONOSTI
Foto: Dado Đilas/News1

ŠOKANTNO

AKO BI SUD OKRIVIO ALEKSIĆA, ON BI DOBIO OVU DIJAGNOZU Poznati muškarci se hrane STRAHOM a sve zbog čudne SKLONOSTI

Suđenje će tek pokazati šta je istina, ali je javnost već stala u odbranu „Mikinih žrtava”

Objavljeno:

Zbog ozloglašenog producenta pokrenut je i #MeToo, a javnost je danonoćno i strpljivo posmatrala sunovrat jedne od najmoćnijih ličnosti savremenog Holivuda. Pojedinci sumnjaju da će tako biti i sa čuvenim vlasnikom škole glume

Potresna ispovest Milene Radulović šokirala je domaću javnost u subotu, 16. januara 2020. godine, kada je smogla snage da prijavi policiji i javno istupi o zlostavljanju od strane učitelja i vlasnika škole glume Miroslava Mike Antića. U vreme kada se drama odvila, imala je 17 godina i strahota nije samo nju zadesila. Svetska javnost zbog sličnog događaja potresla se prošle godine zbog optužbi, ali i suđenja koje je počelo pre tačno godinu dana, uglednom filmskom magu, Harviju Vajnstinu. On je optužen za silovanje i zlostavljanje dve svoje saradnice, a zatim osuđen na 23 godine zatvora. Kao u slučaju sa Aleksićem i Harvijeve žrtve su smogle snage tek nakon mnogo godina da progovore o užasu koji su preživele.

Suđenje će tek pokazati šta je istina, ali je javnost već stala u odbranu „Mikinih žrtava”.

Miroslav Mika Aleksić
foto: Dado Đilas

Tako je i Holivud, a zatim i ceo svet, zbog Harvija izgovorio #MeToo i pokrenuo istoimeni pokret koji je osnažio mnoge žrtve da istupe, dok se on trudio da sve uveri kako nije uradio ništa loše, te kako brojne žene (među kojima je prva bila njegova asistentkinja produkcije 2017. godine) koje su uperile prstom u njega – nisu u pravu. Tokom čitave drame, „svet kojim je carovao” polako ga je ostavljao, žena se razvela od njega, a on se pred sudom pojavio u kolicima. Na stotine žena javno ga je osudilo, a njegovi advokati tražili su od sudije da bude blag pri izricanju presude, jer bi „i najmanja zaprećena kazna za njega bila doživotna robija”. I srpski umetnik, koji je do pre dva dana uživao ugled vrsnog pedagoga, do skoro je, takođe, „vladao” pre svega u okvirima svoje škole, a javnost već sa nestrepljenjem čeka da čuje kakvu će reč tužilaštvo dati. Glumački svet u Srbiji dobro se poljuljao nakon iskaza koji je Milena Radulović dala u policiji, a tako je bilo i u moćnom Holivudu kada se pročulo za Vajnstina. Rouz Mekgovan, Kejt Bekinsejl, Gvinet Paltrou, Salma Hajek, Nikol Kidman, Anđelina Džoli, Alisa Milano i mnoge druge poznate dame, istupilo je javno i trudilo se da strpljivo sačeka presudu. On je u jednom trenutku izrazio veliko pokajanje, ali već je bilo kasno. Kada se pročulo da se u zatvoru razboleo od korone, gotovo nikome nije bilo žao.

Pitanje ko je srpski Harvi Vajnstin nametnulo se još kada je glumica Danijela Štajnfeld (srpska Mimi Hejli) otkrila kroz kakav je pakao ona prošla, sa izvesnim „moćnikom iz filmske industrije“, kom ime nikad nije otkrila. Zbog prašine koja se sada podigla u javnosti Aleksić, na neko vreme, našao se na poziciji ozloglašenog „moćnog muškarca”, a za krivično delo silovanja i sek*ualnog uznemiravanja žrtve dok je bila maloletna, Krivičnim zakonikom preti se kaznom od 5 do 15 godina zatvora. Zakon, inače, pravi razilku između maloletne osobe i deteta, kojim se smatra osoba do 14 godina starosti.

Biljana Mašić, profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti i supruga Miroslava Mike Aleksića, prvi put se oglasila, pa za „Kurir” rekla: „Biće šta će biti. Nemam komentar.”

Podsetimo, Milena je izavila da je šest godina bila u školi Mike Aleksića ju je silovao, da je tada imala 17 godina. Ona je rekla da se zlostavljanje nije dogodilo jednom, već se ponavljalo, a da je silovana prvi put 2012. godine.

Miroslav Mika Aleksić
foto: Printscreen/Youtube

– Do tog trenutka nisam pomislila da je tako nešto uopšte moguće. Nisam ga poznavala takvog i u tom periodu bila sam ubeđena da sam jedina i sama. Bio je to šok. Slom! To je za mene bila druga porodica. Zaista! – pričala je Radulovićeva za “Blic”, koja o detaljima zlostavljanja nije želela da priča za medije, već je sve ispričala policiji.

– Najstrašnije je što je teren pripreman godinama, od ranog detinjstva, od strane jednog monstruma, a devojke koje su sa mnom i ja ne možemo da dozvolimo da neko proživi onož što smo mi. Ovo nije osveta, iako je i ta faza u meni postojala, ali je davno završena. Sve mi, žrtve Miroslava Aleksića, ulazimo u ovo zato što je nedopustivo da se više i dan ćuti. Neke devojčice, rođene 2003. ili 2004. godine, upravo prolaze kroz takvu vrstu torture – istakla je glumica, koja ranije nije poznavala dve devojke koje su zajedno s njom prijavile Aleksića policiji.

Režiser, scenarista i učitelj glume decenijama je poznat kao rasadnik glumačkih talenata iz svoje škole. Prema navodima, godinama se skrivao iza svog uspeha i napominjao žrtvama da će „uvek biti njegov glas i ugled protiv njihovog”. Trenutno, na zadržavanju je u policiji od 48 sati, a saslušanje će biti obavljeno danas, 18. januara, posle 16 sati u Višem javnom tužilaštvu. Javnost se nada da će „predator biti zaustavljen i onemogućen da iznova počini zlodelo”, a pojedini sumnjaju i na to da će ga sačekati sudbina Harvija Vajnstina, ozloglašenog producenta koji je osuđen na 23 godine zatvora zbog sek*ualnog uznemiravanja i silovanja.

Ako trpite nasilje ili znate nekog ko trpi nasilje, pozovite SOS telefon 0800 - 35 00 36

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.