OVAKO IZGLEDA OSVETA: Istinita priča o slavnoj haljini princeze Dajane sa kojom je prekršila kraljevske protokole!
Foto: Profimedia

pratili je skandali!

OVAKO IZGLEDA OSVETA: Istinita priča o slavnoj haljini princeze Dajane sa kojom je prekršila kraljevske protokole!

Termin osvetničke haljine u javnosti je postao popularan zahvaljujući omiljenoj princezi Dajani i jednoj maloj crnoj haljini.

Objavljeno:

Naime, u junu 1994. godine princeza Dajana trebala je prisustvovati zabavi koju je organizovao jedan magazin u londonskoj galeriji Serpentine. Iako je prvotno planirala nositi elegantan model modne kuće Valentino, u poslednji tren je promenila svoju odluku i u ormaru naišla na malu crnu haljinu grčke dizajnerke Kristine Stambolian koju pre nije nikad nosila.

Iste večeri odvio se još jedan događaj – na javnoj televiziji prikazan je dokumentarac u kojem princ Čarls progovara o svom odnosu sa suprugom s kojom je tada već bio odvojen četiri godine. U navedenom intervju Čarls je prvi put javno priznao ono o čemu se do tada glasno šuškalo, a to je njegov preljubnički odnos s Kamilom. .

Pretpostavljajući šta joj se sprema, princeza Dajana nije želela prepustiti očaju i tugovanju već je odlučila izaći u javnost.

O samom intervjuu se tada nije oglasila, ali je njena haljina govorila puno više od reči te je ušla u istoriju kao jedna od najslavnijih haljina na svetu.

Ta pripijena haljina starinskog dekoltea kakav su nosile francuske kurtizane u operi rekla je snažnije od bilo kojih reči upravo ono što je Dajana htela poručiti britanskim medijima – ja sam konačno slobodna, samouverena, seksi žena sa životnim iskustvom i nema tog muškarca zbog kojeg ću ostati kod kuće i ponižena plakati.

I ne samo to. Prekršila je stroge protokole kraljevske porodice: Minić i dekolte nalaze se na vrhu liste zabranjenih odevnih komada za članice britanske kraljevske porodice.

Navedena haljina je za Dajanu bila napravljena tri godine ranije, ali je stajala u ormaru budući da ju je sama Dajana smatrala presmelom.

Ali, te junske večeri poželela je nešto drugačije i posegnula je upravo za njom. Ana Harvi, njena bivša stilistkinja, rekla je da je te večeri želela “izgledati kao miliona dolara”.

Nakon princezine smrti prodata je na aukciji škotskom kolekcionaru Greameu Mackenzieju, a prikupljeni novac iskorišćen je za nekoliko dečijih dobrotvornih organizacija kojima je Dajana bila organizator.

Princeza Diana poginula je u augustu 1997, u saobraćajnoj nesreći u Parizu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.