Ni smrt ih nije rastavila: Otkrivamo detalje najtužnije ljubavne priče bivše Juge! (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram/josipa_lisac

25 GODINA NAKON NJEGOVE SMRTI VOLI GA JOŠ VIŠE

Ni smrt ih nije rastavila: Otkrivamo detalje najtužnije ljubavne priče bivše Juge! (FOTO)

Uvek su pričali da su se sreli, pogledali i više se nisu razdvajali. Josipa Lisac i Karlo Metikoš. I 25 godina posle Karlove smrti, svaki Josipin koncert posvećen je njemu i njihovoj ljubavi, koja je, kaže, i dalje živa.
Objavljeno:

– Ne volim riječ "sjećanje", jer ja sve naše zajedničke trenutke, slike i stanja nosim u sebi stalno. I ne samo što su oni u meni, ja ih prenosim dalje… A naša ljubav još je tu i njena prisutnost stalno me oplemenjuje - kaže Josipa.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Njena i Karlova priča počela je 1971. godine. On je do tad gradio svetsku karijeru pod imenom Met Kolins (Matt Collins), nastupao po celom svetu, imao armiju obožavateljki i iza sebe oko 20 veridbi sa groficama, manekenkama, stjuardesama... Ona je tek osvajala pažnju kao prva prava jugoslovenska rokenrol diva.

#josipalisac #karlometikos #ljubav #Love #godisnjica #veljača #pogled #sreća #susret

A photo posted by Josipa Lisac (@josipa_lisac) on

Mada su bili životni partneri, Josipa i karlo se nikad nisu venčali.

- Zato što se u braku gubi identitet, ne bih mogla da podnesem da me iko nazove svojom ženom... za Karla nikad nisam bila njegova žena, samo Josipa - objasnila je za "Story".

Izvisio Kostadin! Topalkova ćerka se hvali vereničkim prstenom! (FOTO)

"Kad sam se vratio u Zagreb, shvatio sam da se muzička scena promijenila. Došli su drugi ljudi, grupa je bilo k'o gljiva poslije kiše, uopće nisam znao tko, šta... Ali nekako sam se utopio u tu kolotečinu, imao gaže i jednom otišao u Petrinju, sreo Josipu Lisac, naši pogledi su se sreli - k'o u priči - i od onda se više nismo rastajali. Od 1971. godine. (...) Bio sam oduševljen i njenim pjevanjem i načinom na koji se ponašala... Onda sam se do ušiju zaljubio i tak'... Iz Petrinje smo autobusom krenuli za Zagreb, sjeo sam pored nje, ispuštao svoje pozitivne vibracije i tu smo se malo upoznavali. Josipa mi je docnije priznala da je, kao klinka, išla da vidi gdje stanujem jer su joj pogrešno rekli da živim u Ulici Moše Pijade. Vozila se tramvajem i gledala u nečiji prozor, misleći da je moj! Prva ploča koju je Josipa u životu kupila bila je - ploča Matta Collinsa! Sudbina...", ispričao je Metikoš svojevremeno.

Ta sudbinska ljubav ovekovečena je sad već legendarnim albumom "Dnevnik jedne ljubavi" iz 1973.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.