DINO MERLIN JE ŽIVEO U SIROMAŠTVU I BEZ NOVCA, A ONDA SE DESILO ČUDO! Zbog OVOGA se sve promenilo!
Foto: Printscreen/Youtube

otkrivamo

DINO MERLIN JE ŽIVEO U SIROMAŠTVU I BEZ NOVCA, A ONDA SE DESILO ČUDO! Zbog OVOGA se sve promenilo!

Kako je Dino i kantautor, njegove pesme uglavnom su zasnovane na detaljima iz njegovog života, ili posvećene određenim, dragim osobama i događajima

Objavljeno:

Mnoge pesme internacionalne zvezde Dina Merlina kriju tajne i zasnovane su na istinitim događajima.

Kako je Dino i kantautor, njegove pesme uglavnom su zasnovane na detaljima iz njegovog života, ili posvećene određenim, dragim osobama i događajima.

Merlinova pesma “Kokuzna vremena” iz 1985. koja je naslovna numera njegovog prvog albuma, hit je koji traje već godinama, a krije zanimljivu tajnu.

Nakon što se venčao sa suprugom Amelom, Merlin je morao da se brine za svoju porodicu i da se izbori da zaradi novac, a bio je običan mladić iz skromne, radničke porodice.

foto: Printscreen/Youtube

Jednom prilikom ga je supruga pitala da li je doneo nešto da jede, a on joj je mahao papirom u ruci i rekao kako je napisao pesmu, pričao je Dino jednom za medije.

“Jesi li ti lud? Papir se ne jede”, rekla mu je tom prilikom supruga.

Na papiru se nalazila pesma “Kokuzna vremena”, koja je završila na njegovom prvom albumu i bila prekretnica u njegovom životu.

Mnogi se i dan danas pitaju šta zapravo znači reč “kokuzna”, a ova reč označava upravo ono na čemu je pesma i zasnovana – teška vremena, siromaštvo, beda, loša finansijska situacija…

Ovaj hit nedavno je prepevala pevačica Edita Aradinović, koja voli da kaže da joj je Dino Merlin uzor kada je u pitanju karijera i muzika.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.