DOK CELA SRBIJA TUGUJE ON PEVA NA DAN PATRIJARHOVE SMRTI!
Foto: EPA/ Javier Cebollada

šta kažete?

DOK CELA SRBIJA TUGUJE ON PEVA NA DAN PATRIJARHOVE SMRTI!

U vreme kada se Srbima ograničava da i na slavama imaju do petoro gostiju, kada preživljavamo pakao korone neko je dozvolio bosanskom muzičaru Božu Vreći da održi koncert u Beogradu. A za danas je zakazan još jedan koncert i to na dan kada se upokojio blaženopočivši Patrijarh Srpskog gospodina Irineja.

Objavljeno: 22:16h

Za sada taj koncert nije otkazan ili odložen iako je Vlada Srbije proglasila trodnevnu žalost!

Muzičar i umetnik Božo Vrećo, interpretator bosanskohercegovačkog melosa, održao je večeras prvi od dva koncerta u Kombank dvorani u Beogradu.

Tokom koncerta uz sanitarne mere radi suzbijanja zaraze korona virusa, publika je koristila maske uz propisan razmak medju ljudima.

Večerašnji koncert, uz ovacije, Vrećo je završio pesmom „Pašana“.

Drugi koncert najavljen je za sutra u 18.30 ;u istoj dvorani.

Taj poznati regionalni izvodjač sevdalinki objavio šest ;albuma. ;Neke od najpoznatijih numera su „Pašana“, „Ko li noćas miluje ti kosu“, „Pandora“, „Elma“, „Sanjao sam“, „Krila“.

foto: Printscreen Instagram

Saradjivao je sa mnogim poznatim muzičarima kao što su Marko Luis i Vasil Hadžimanov“.

Sa druge strane, u svojim nastupima Božo ističe transrodnost muzike, a deklarisao se i kao homoseksualac. O svom opredeljenju sam priča u jednom intervjuu

-Meni je bilo bitno da ne budem muškarac na sceni dok pjevam žensku pjesmu. Želim da svaka žena osjeti tu ženu u meni, a muškarci mušku kompnentu. Super je što ja funkcionišem kao takva osoba. Prevazilazim muško-ženske razlike, jer mislim da smo svi i jedno i drugo, samo što se većinu svog života stidimo da budemo i jedno i drugo, jer smo ograničeni poslom, porodicom, karijerom. Međutim meni sevdah upravo daje slobodu da budem i žena. Da imam svilenu kaftan haljinu u kojoj se mogu vrtiti, koja je bajkovita. Nikada ne bih promijenio pol, jer to ne bih bio ja. Moja me mama, u stvari, nikada nije odgajala da budem neko drugi. Znala je koga je rodila i uvijek mi je govrila ‘budi to što jesi i prati svoje srce’, a ja to i radim“- kaže ovaj, ova ili ovo.

foto: AP/Amel Emrić

Dok su ga neki mediji ishvalili Ima i onih koji su očajni.

„U isto vreme kada se ljudima preti da će biti drastično kažnjeni sa 50 000 – 150 000 dinara ako slave krsnu slavu i još podstiču da prijavljuju komšije, kada se najvaljuje zabrana Božića, kada je svim domaćim pevačima zabranjeno da nastupaju u dvoranama, klubovima, i kafanama OVO drži koncert u Sava Centru jer promocija nastranosti ne sme da prestane“- kaže Slobodan Ilić u svom komentaru.

Marina Petrović kaže da je ovo SRAMOTA!

-Ko to dozvoljava, a nama se zabranjuje skup za slavu za više od petoro ljudi. Pitam se koliko bližnjih za slavu mi imamo ili treba i njih da eliminišemo- kaže Marina.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.