LIDIJA O KOLEGI IVANU BEKJAREVU : „ Među glumcima je malo dobrih ljudi, a on je bio VELIKI ČOVEK! “
Lidija Vukićević, Foto: Nebojša Mandić

VELIKI ČOVEK

LIDIJA O KOLEGI IVANU BEKJAREVU : „ Među glumcima je malo dobrih ljudi, a on je bio VELIKI ČOVEK! “

Mnogobrojne kolege i prijatelji se putem društvenih mreža opraštaju od ovog velikom umetnika i glumca, ali i velikog čoveka

Objavljeno:

Ivan je prvu ulogu odigrao davne 1967. Godin, a u svom bogatom glumačkom opusu upisao je preko 150 uloga u pozorištu, te preko 50 na filmu.

Mnogobrojne kolege i prijatelji se putem društvenih mreža opraštaju od ovog velikom umetnika i glumca, ali i velikog čoveka.

Njegova koleginica Lidija Vukićević podelila je sa nama po čemu će pamtiti Bekjareva, a u njenom glasu smo čuli setu i tugu, dok je pričala o čoveku pored kog je odrasla, jer se njen otac družio sa Ivanom.

foto: Printscreen instagram

- Mi smo baš dosta radili zajedno, a i bili smo povezani i privatno, jer je on odrastao sa mojim tatom i njegovom braćom u istom dvorištu u Kraljevu. Ja ga znam i sa te neke privatne, porodične strane. Svi moji stričevi su bili njegovi prijatelji, a nas dvoje smo kasnije često glumili u istim projektima. Poslednji put smo se videli pre dva meseca i baš smo se ispričali. Kada se javio iz bolnice i rekao da teško diše, nisam imala dobar osećaj. Inače sam optimista, ali sam realna uvek i nekako sam osećala da je taj poslednji susret pre dva meseca, zaista bio poslednji, nažalost – rekla nam je Lidija na samom početku.

foto: Printscreen

Kako ga je dobro poznavala, popularna glumica nam je ispričala i po čemu će pamtiti čoveka koji je ostavio neizbrisiv trag i pečat u svetu glume.

- Pamtiću ga po tome što je bio veliki čovek, ali u pravom smislu te reči. Među glumcima ne možete da izdvojite mnogo dobrih ljudi, iskreno rečeno, a on je bio zaista veliki čovek. On je bio veliki glumac, ali uvek su ga stavljali na neke margine. Bio je jedno vreme u Jugoslovnskom Dramskom pozorištu, a oni nisu mogli da proslave 40 godina njegovog rada, iako je bio glumačka veličina i zaslužio je to. Ivan je uvek bio nekako sa strane, valjda zato što nije pripadao ni jednom klanu. On je nekako bio glumac za sebe, radan, vredan i nisu ga zanimala neka druženja iz kojih su se dobijale uloge, posredstvom druženja, alkohola ili ne znam čega. On nije bio to. Verovatno je to rezultiralo što nije bilo te proslave, posle čega je i otišao iz JDP – rekla je Lidija za naš portal.

Na svom Instagram profilu, Lidija je uputila poslednji pozdrav Bekjarevu uz emotikon polomljenog srca.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.