BAHATO!DOLAZIO MRTAV PIJAN NA SNIMANJE I MALTRETIRAO EKIPU FILMA:Ovaj glumac je za ulogu Tita dobio 250.000 dolara!
Foto: Printscreen

interesantno!

BAHATO!DOLAZIO MRTAV PIJAN NA SNIMANJE I MALTRETIRAO EKIPU FILMA:Ovaj glumac je za ulogu Tita dobio 250.000 dolara!

Holivudski glumac Ričard Barton je svojevremeno namučio ekipu filma "Sutjeska" jer je na snimanja, te 1971. godine, dolazio mrtav pijan.

Objavljeno:

- Ričard je bio upotrebljiv samo do podne. Posle toga je u pauzama snimanja pio viski i brzo se napijao. Zbog toga je u mnogim scenama sniman samo dopola jer su ga producenti držali za noge da se ne bi prosuo na zemlju. Tokom jedne scene se toliko klatio da sam ga i ja držao oko struka da bismo mogli da završimo snimanje - ispričao je svojevremeno glumac Velimir Bata Živojinović, kako prenosi "Hit Informer".

- U toku snimanja boravio je u jednoj vili u Dubrovniku i tražio je da mu se tamo dopremi ogromna količina "čivasa". Tako da je skoro sve vreme bio "pod gasom". Nakon što je Elizabet (prim.aut. Tejlor, tadašnja supruga Ričarda Bartona) odbila ulogu doktorke Vere, šansa je pružena Ružici Sokić, ali ona nije zadovoljila reditelja (prim.aut. Stipe Delić), pa je na kraju ulogu dobila Milena Dravić.

foto: Printscreen/Youtube

- Sastao sam se sa Ričardom u Londonu i rekao mu: "Vi, gospodine Bartone, morate da igrate Tita (prim.aut. Josipa Broza, doživotnog predsednika Jugoslavije)!". Odgovorio mi je: "Dajte mi malo vremena da odlučim". Sutra ujutru me je nazvao i rekao mi da pristaje - ispričao je producent filma Nikola Popović.

- Tito je iznenađujuće mali i nežan. Ima kratke ruke i noge i malu glavu sa nežnim crtama lica. Nosi blago obojene naočare, pa ne mogu da utvrdim koje su mu boje oči. Ima stomak, ali ostatak njegovog tela je vitak. Hoda sporo, kratkim koracima, ali kada sedne za sto, deluje izvanredno. Živi u luksuzu kakav nigde nisam video - ispričao je sam Barton svojevremeno utiske o Brozu.

foto: Printscreen/Youtube/RTS Zabavni program - Zvanični kanal

Ovo ostvarenje, koje je snimano povodom 30. godišnjice bitke na Sutjesci, koštalo je neverovatnih 3.5 miliona dolara, što ga čini drugim najskupljim filmom u jugoslovenskoj kinematografiji, a samo Ričard je za rolu Tita dobio honorar od vrtoglavih četvrt miliona dolara.

- Pre Bartona u obzir za ulogu Tita su bili razmatrani Bekim Fehmiu, Stevo Žigon, Vanja Drah, Marko Todorović, Marlon Brando, Pitel O'Tul i Pol Njumen. Ričard je za ulogu Tita dobio honorar od 250.000 dolara, plus mali procenat od prodaje filma na Zapadu - ispričao je reditelj Delić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.