PAVLA VUISIĆA VIŠE NEMA A NJEGOVE REČI VOJI BRAJOVIĆU JOŠ ODZVANJAJU U GLAVI: "Znaš ja nemam decu ali postoje...
Foto: Printscreen

MUDAR ČOVEK BIO!

PAVLA VUISIĆA VIŠE NEMA A NJEGOVE REČI VOJI BRAJOVIĆU JOŠ ODZVANJAJU U GLAVI: "Znaš ja nemam decu ali postoje...

Ovogodišnji dobitnik nagrade “Pavle Vuisić” za životno delo, za doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu je Voja Brajović.

Objavljeno: 29.10.2020. 20:21h
  • 5

Voja je, tim povodom, pričao o pokojnom kolegi kog je upoznao davne 1971. godine kada je Paja glumio profesora Kostu Vujića u filmu “Šešir profesora Koste Vujića”, Voja debitovao u ulozi Mike Alasa.

“Još tada sam uvideo kakav je Paja profesionalac i perfekcionista. Nekoliko godina kasnije, kada smo snimali “Porobdžije” u Mostaru, zaseli smo u pauzi, družili se, pričali, nešto sam se zamislio i rekao mu: “Ja sam ustvari shvatio kakav si ti štreber!”. Ljudi su verovali da on to tako lako radi, da ne glumi nego da živi svoje uloge, ali on je bio odgovoran i studiozan”, isprigao je Voja za Gloriju.

Vuisić je često ponavljao scene na snimanju i po 10 puta, sve dok ne bude u potpunosti zadovoljan.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

“Pitao me je: “Kako to misliš, štreber?”. Objasnio sam mu da se sećam da smo u “Šeširu” jednu scenu snimali 17 puta. U toj sceni ja sviram violinu, Milan Caci Mihailović peva, a Pavle stoji. Njegov zadatak je bio samo da nas sluša. 17 puta nas je vraćao da ponovimo kadar jer nije bio zadovoljan sobom kako nas sluša”, dodao je Brajović za pomenuti medij.

“Na to je imao spreman odgovor: “Znaš, ja nemam decu, ali postoje deca kojoj se čini da je dobro ovo što ja danas radim i neću da se sutra razočaraju”, zaključio je Voja priču o Vuisiću za Gloriju.

Bonus video:

(Espreso.rs/Gloria.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media