KO JE ZAPRAVO TATJANA O KOJOJ PRIČA CELA SRBIJA? Celog života se bori sa OVIM, a lepa je kao BOGINJA!
Ono što nam je ispričala deluje veoma obećavajuće., Foto: Privatna arhiva

Hit

KO JE ZAPRAVO TATJANA O KOJOJ PRIČA CELA SRBIJA? Celog života se bori sa OVIM, a lepa je kao BOGINJA!

Naime želeli smo tu devojku malo bolje da upoznamo, kako bi videli šta se krije iza anđelskog lica

Objavljeno: 29.10.2020. 19:34h
  • 32

Tatjana Bašević, devojka koju svi dobro znamo iz emisije Adria's Top Model, mnogim čitaocima je privukla pažnju zbog njene unikatne lepote i njenog angažovanja na društvenim mrežama.

Naime želeli smo tu devojku malo bolje da upoznamo, kako bi videli šta se krije iza anđelskog lica. 

Ono što nam je ispričala deluje veoma obećavajuće.

Tatjana, na društvenim mrežama često objavljuješ snimke u kojima govoriš o društvenim problemima, kako u Švajcarskoj tako i u Srbiji. Šta te je nateralo na to?

Taj osećaj u meni postoji već dugi niz godina. U privatnom životu su mi teme poput diskriminacije u društvu veoma bitne i zato sam želela da podelim svoje stavove i svoje mišljenje sa mojim pratiocima. Sama sam prolazila kroz to i znam kako je kad ste svakodnevno suočavate sa bezobraznim komentarima koji se tiču vašeg porekla .

Tvoj video " The hate you spread" bio je viralan. Tu si pričala od diskriminaciji Srba na zapadu, tačnije u Švajcarskoj. Kakve su bile reakcije?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

(To see the subtitle watch it on IGTV) Here in Serbia we currently are going through a very tough situation with the coronavirus & most of the Swiss media platforms chose to present it as - "Serbia is guilty for raising cases in Switzerland and Europe”. Even tho 29 Countries are on the list for a obligatory quarantine when traveling back to Switzerland - even tho over 50 countries including Switzerland have a higher number of active cases currently. Everbody and everything including Novak Djokovic are responsible for a second wave in Europe - nothing and nobody else in the world currently is doing it more wrong at least that’s how they make it look like through a one-sided media propaganda on daily basis since over a week! and it‘s clearly NOT meant as a sign of support, help or simple information (what would be normal in such a situation) it‘s again (and since the wars in the 90‘s constant) clear building of a negative picture of one county and a whole culture. The consequences of this will as usual feel the fellow citizens there. Stop using a pandemic for the spread of HATE. I don’t want to feel hated anymore for my culture background in a country where I was born & raised. It’s 2020 get your numbers in a contemporary way, starting with the acceptance that discrimination is out. 👋🏼👋🏾👋🏻👋🏿👋 @nau_ch @tagesanzeiger @sonntagszeitung.ch @blick & many more

A post shared by Tatjana (@angel.tatjana) on

- Reakcije su me iznenadile, s obzirom da je video snimljen spontano. Srbi u Švajcarskoj su podržali moju kritiku koju sam uputila švajcarskim medijima ali su takođe i u Srbiji reakcije bile veoma pozitivne. Najveće iznenađenje je bilo kada je švajcarska platforma "20 Minuten" objavila moj snimak i zatražila intervju sa mnom. To je za mene bio dokaz da trebamo da se zalažemo za naše stavove.- rekla je Tatjana za espreso.rs

Šta kažeš kritičarima, koji te nazivaju "napumpanom lutkom, kojoj je dosadno u životu"?

- Bilo je i gorih. Ja želim da privučem ljude koji se interesuju za teme o kojima pričam, a ne za moj fizički izgled. Neko ko prati moj život, veoma dobro zna da me takve izjave ne dotiču, jer se ovim poslom bavim da bi te predrasude srušila.

Kako su nastale te predrasude?

Predrasude su počele kroz emisiju Adrias' Top Model. Bila sam mlada i neiskusna i što je najbitnije niko me nije poznavao. Ja mislim da tako najbrže nastaju predrasude u našem društvu. Jezička barijera je uvek bila povod da me ljudi kritikuju. Ja sam od početka bila svesna da počinjem od nule u Srbiji i da će biti teško, samo nisam očekivala toliko negativnih reakicja i predrasuda.

Kako se boriš sa tim predrasudama?

Sa predrasudama se svi borimo. Javne ličnosti poput mene imaju odgovornost prema svojim pratiocima da uprkos svim nepogodnstima nastave da se bave svojim poslom. Podrška mojih pratilaca je uvek bila najbitniji faktor. - rekla je Tatjana za espreso.rs

 - Jedna iskrena i lepa reč je uvek uspela da me motiviše da nastavim dalje.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media