OVE REČI ĆE VOJA BRAJOVIĆ PAMTITI DO KRAJA ŽIVOTA! Pavle Vuisić mu je OVO rekao na jednom snimanju!
Voja Brajović, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

ČAST

OVE REČI ĆE VOJA BRAJOVIĆ PAMTITI DO KRAJA ŽIVOTA! Pavle Vuisić mu je OVO rekao na jednom snimanju!

Voja Brajović po dobijanju nagrade za životno delo Pavle Vuisić prisetio se legendarnog glumca i njegovih reči

Objavljeno:

Voja Brajović ovogodišnji je laureat nagrade "Pavle Vuisić" za životno delo, za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu.

Nakon dobijene nagrade Voja je govorio o pokojnom Paji, kojeg je upoznao 1971. godine.

foto: Marina Lopičić

Bilo je to prilikom Brajovićevog debija u TV filmu "Šešir profesora Koste Vujića", u kom je Vuisić igrao glavnu ulogu, a Voja matematičara Mihaila Petrovića - Miku Alasa.

- Još tada sam uvideo kakav je Paja profesionalac i perfekcionista. Nekoliko godina kasnije, kada smo snimali "Porobdžije" u Mostaru, zaseli smo u pauzi, družili se, pričali, nešto sam se zamislio i rekao mu: "Ja sam ustvari shvatio kakav si ti štreber!". Ljudi su verovali da on to tako lako radi, da ne glumi nego da živi svoje uloge, ali on je bio odgovoran i studiozan - počeo je prisećanje glumac za "Gloriju".

foto: Printscreen

Pavle je važio za pravog perfekcionistu, te mu čak nije bilo strano ni da jednu scenu snima i više od 10 puta, sve dok ne bude potpuno zadovoljan.

- Pitao me je: "Kako to misliš, štreber?". Objasnio sam mu da se sećam da smo u "Šeširu" jednu scenu snimali 17 puta. U toj sceni ja sviram violinu, Milan Caci Mihailović peva, a Pavle stoji. Njegov zadatak je bio samo da nas sluša. 17 puta nas je vraćao da ponovimo kadar jer nije bio zadovoljan sobom kako nas sluša - ispričao je Voja i dodao:

foto: Printscreen

- Na to je imao spreman odgovor: "Znaš, ja nemam decu, ali postoje deca kojoj se čini da je dobro ovo što ja danas radim i neću da se sutra razočaraju".

Podsetimo, Pavle Vuisić rođen je 10. jula 1926. godine, a preminuo je pre više od trideset godina, 1. oktobra 1988. Često je pisao o smrti, kao da ju je čekao. Na sahrani nije bilo nikog, samo njegova supruga Mirjana. Nije bilo umrlice, ni slike.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Gloria)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.