STALNO ME ŠIKANIRAJU I PLJUJU, NIKAD NISAM DOBILA BUKET CVEĆA! Eva Ras očajna zbog ophođenja prema njoj kao GLUMICI
Foto: Marina Lopičić

BAŠ STRAŠNO

STALNO ME ŠIKANIRAJU I PLJUJU, NIKAD NISAM DOBILA BUKET CVEĆA! Eva Ras očajna zbog ophođenja prema njoj kao GLUMICI

Glumica Eva Ras (79) i dalje aktivno glumi i igra u raznim projektima, ali kako kaže mnogi je osporavaju, pljuju i šikaniraju.

Objavljeno:

- Nije potrebno samo završiti škole, ja se i samoj sebi divim da sam 61 godinu glumica. Baš ovog septembra navršila sam toliko godina. Pozorišta sam uvek mrzela, to ne mogu da objasnim, a uvek sam morala da igram u pozorištima. Čak sam i sada u starosti igrala u „Madlenijanumu“ sa Katarinom Radivojević. Stalno imam probleme da me osporavaju, vređaju, šikaniraju. Za mene nema ni buketić cveća, nemam šta ni da slavim. Znate li šta je za mene nagrada, to što me i dalje reditelji zovu iako imam ovoliko godina - kaže iskreno naša glumica, a jedan od poslednjih projekata je svakako studentski film „Ludnica subotnje večeri“ u kojem zajedno s njom igra i rijaliti zvezda Kija Kockar.

Eva smatra da nije lako biti glumačka zvezda, dok rijaliti zvezda apsolutno može biti svako - pa tako i ona.

- Svim rijaliti zvezdama, pevačicama želim svu sreću da postanu glumci, bila sam i rijaliti zvezda to je lako. A biti glumačka zvezda je mnogo teže - kaže Rasova povodom pojavljivanja Kije Kockar u ovom filmu.

foto: Espreso.co.rs

Kako Eva kaže za „Blic“, žalosno je što većina mladih reditelja nakon što se oproba u studentskom filmu, više nikada ne postanu reditelji.

- U pitanju je studentski film i lepo sam radila, ovo je 136. put da učestvujem u sličnom projektu. Goran Nikolić je reditelj, vrlo je impresivan. Znate li šta je interesantno s tim učešćima u studentskim filmovima? Oni ne postanu posle toga reditelji, postali su reditelji samo Miša Radivojević, Srđan Dragojević i još nekoliko njih. To je jako loš procenat, od 136 filmova koje sam igrala da se izrodilo oko pet reditelja - požalila se ona.

Iako je usled virusa korona većina poslova stala, pa tako i gluma, Eva ipak tvrdi drugačije. Ona smatra da je nikad više serija snimljeno za vreme korone, ali i da mladi glumci usled ogromnog naleta projekata ne dolaze do izražaja.

- Mi nikada više nismo radili. Čula sam da se trideset serija istovremeno snima, to znači da mi sebe više ne cenimo. Srbija ima šest miliona stanovnika i sigurno nema potrebe za 30 serije, već samo tri fantastične. Mladih glumaca ne postoji, otišli su na neka druga životna zanimanja. To je strašno da vi završite škole i da ne možete da radite - zaključuje.

Glumica je, inače, završila i snimanje horor filma „Vampir“ u Vrnjačkoj Banji u režiji Branka Tomovića, nemačkog autora srpskog porekla, koji u filmu igra i glavnu ulogu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)

Ovo horor ostvarenje snima se na engleskom jeziku, ali na lokacijama u Srbiji i prati priču Arnauta (Branko Tomović) koji, nakon što je u Londonu bio svedok zločina, pokušava da nađe pogodno mesto za skrivanje. Ubrzo dobija ponudu za posao od šarmantne, ali surove Vesne (Gorica Regodić) da se brine o groblju u udaljenom malom selu u Srbiji. Arnaut ubrzo počinje da ima noćne more i vizije u kojima ga često posećuje misteriozna starica Draga (Eva Ras), koja mu otkriva mračne tajne. Jedini koji pokušava da mu pomogne i sačuva mu život jeste mladi seoski sveštenik kojeg tumači Joakim Tasić.

- Završila sam snimanje filma „Vampir“. To je bilo jako teško raditi, nikada nisam horor film do sada snimala i mislila sam da je to ista situacija kao i sa svim. Jednog dana je majci Branka Tomovića pozlilo na snimanju kada ga je videla oblivenog krvlju kako jauče. Mi glumci stvarno igramo sa emocijama i trebala su mi tri dana da se oporavim od tog snimanja, strašno je gledati kako nekome vade creva, bez obzira što je to sve foliranje - kaže Eva Ras.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.