ESTRADA JE NA STRAŠNOJ MUCI! Pevači i pevačice ne znaju šta će od sebe, slamarica se sve više smanjuje!
Estrada, Foto: Printscreen

ŠOK

ESTRADA JE NA STRAŠNOJ MUCI! Pevači i pevačice ne znaju šta će od sebe, slamarica se sve više smanjuje!

Većina pevača iz komšiluka morala je da koriguje cene zbog korone i opali nastupi

Objavljeno:

Brojne estradne zvezde bile su primorane da spuste cenu svojih nastup nakon krize koja je zavladala zbog pandemije virusa korona u celom svetu.

Prva je o tome progovorila Katarina Grujić, koja je otvoreno priznala da sad zarađuje i upola manje nego pre epidemije kovida 19. Prema našim saznanjima, ona trenutno peva za 2.000 evra, a ranije je uzimala i do 4.000 po nastupu.

foto: Miomir Milić

Ali osim nje, još dosta zvezda je prepolovilo zaradu proteklih meseci. Među njima su Andreana Čekić (sa 5.000 na 4.000 evra), Dara Bubamara (sa 6.000 na 4.000 evra), Kaća Živković (sa 3.000 na 1.500 evra), Sloba Radanović (sa 7.000 na 4.000 evra).

I većina pevača iz komšiluka morala je da koriguje cene. Jelena Rozga je pre nekoliko nedelja nastupila u jednom beogradskom restoranu, ali tada je naplatila 9.000 evra umesto 12.000, koliko je ranije uzimala. Džala i Buba nisu hteli da smanje honorare, i dalje traže 12.000, pa su im mnoge tezge otkazane.

U poslednjih mesec dana brojni pevači su se bukvalno otimali za nastupe jer su svesni da će uskoro možda ponovo nastupiti krizi i zabrana javnih okupljanja i pristajali su ne sve ponude.

foto: Damir Dervišagić

Primer za to je Andreana Čekić, koja je u okolini Šapca pevala za manje od 2.000 evra, iako je doskoro bilo nezamislivo da je neko angažuje za svotu ispod 5.000 evra. Poznati menadžer iz Sarajeva Mario Softa smatra da su pojedini estradnjaci do sada tražili leba preko pogače.

foto: Printscreen

Ove cene koje su spustili su baš onakve kakve treba da budu. I te cene su visoke za neke pevače kojima su propali kriminalci, takozvani menadžeri, po zapadnoj Evropi podigli cene, jer oni ne vrede ni pola od toga što su spustili. Ne vrede jer ne ispoštuju za dva sata ništa što bi trebalo, izuzev istinskih zvezda kao što su Brena, Čola,Ceca, Dino Merlin, Aca Lukas. Korona je dobro došla da se postave tamo gde jesu. Da bi tražio 10. 000 evra, pevač mora da dovede u diskoteku najmanje 2.000 ljudi, a ne 200, kao što oni rade - smatra Softa. Sa druge strane, Goran Lečić Leka ima drugačije viđenje stvari.

foto: Damir Dervišagić

Smatram da ovaj period nije reper za cenu. Ovo je period koji je nepredviđen i nadam se da se nikada neće ponoviti. Moji ljudi i ja imamo maksimalno razumevanje jer ovo nije period kada treba da merimo cenu nastupa. Pa vlasnici klubova nemaju mogućnost da prime ljude, pa samim tim ni da plate pevače u punoj ceni. To je glavna stvar u ovom poslu. Neki pevači su se u to uklopili i rade, a neki nisu hteli da spuštaju cene, pa i nemaju posla, već čekaju da sve prođe, pa da nastave s radom - zaključuje Lečić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.