SEKA SABLIĆ DOŽIVELA NEZGODU! Desilo se nešto UŽASNO, nije joj lako!
Foto: Marina Lopičić

au

SEKA SABLIĆ DOŽIVELA NEZGODU! Desilo se nešto UŽASNO, nije joj lako!

Podsećamo, u javnosti se već neko vreme spekuliše kako je naročito glumačka scena pogođena nakon izolacije i da su glumci zaposleni za stalno odlučili da osnuju fond pomoći za slobodne umetnike

Objavljeno:

Glumica koja neodoljivim optimizmom i šarmom osvaja već pri prvom susretu otkriva da se raduje povratku pred publiku i da se svakom aplauzu raduje kao da ga prvi put dobija.

Glumica Jelisaveta - Seka Sablić decenijama publici vraća osmeh na lice, a nedavno se, poštujući posebne mere zaštite, vratila na daske koje život znače.

foto: Beta/ Milan Obradović

- Igrali smo “Lažljivicu” na Jesenjem festivalu jevrejske kulture u Subotici, Gorica Popović i ja, to je bila prva predstava posle ovih užasa koji su nas zadesili sa korona virusom. Distanca se poštovala, ipak bilo je ljudi, a mislim da je publika bila oduševljena. Gledaju dve izuzetne glumice i popularne - u svom stilu priča Seka i dodaje da se glumi tokom korone vratila sa dozom straha:

- Nova je predstava, vrlo zanimljiva, tačna i aktuelna. Odgovara na naša građanska, aktuelna i životna pitanja. Bilo je jako teško otputovati do Subotice zbog kiše pa se vratiti u ponoć u kombiju sa sve maskama na licu. Stavljaš i glavu u torbu. Posle se malo kajem što to radim, ali ulazim u vodu pa gde me odnese.

Harizmatična glumica nam samouvereno otkriva i da je u privatnom životu često pobunjenik.

- Moram da kažem da sam jako slična ulozi Serafime koju tumačim, i ja sam pobunjenik iako imam toliko godina. Ta moja uloga nosi ideju i priču. U “Lažljivici” sam baba koja dolazi da osvesti one koji su neosvešćeni. Ona ide od kuće do kuće i dolazi do jadne radnice u tajkunskom muzeju koja ne primećuje i ne shvata ništa što se oko nje dešava. Tada je osvešćujem da pomaže lopovima, tajkunima, vaspitavam je. Svaka replika moje uloge je tačna i u pravu je zaista. Na kraju je jedan apsurd jer kaže: “E sad idem dalje i svima ću život zagorčati, sve vas mrzim” - priča Seka i dodaje da je sa koleginicom zbog predstave trebalo da putuje u Beč, ali to se trenutno neće realizovati.

- Gorica i ja smo sa “Lažljivicom” u oktobru trebale da idemo u Beč, ali to je zasad otkazano zbog situacije sa virusom. Ne znamo šta će s tim biti - za “Blic” je zaključila Seka Sablić.

foto: Stefan Jokić

Podsećamo, u javnosti se već neko vreme spekuliše kako je naročito glumačka scena pogođena nakon izolacije i da su glumci zaposleni za stalno odlučili da osnuju fond pomoći za slobodne umetnike.

- Mnogo mi je žao tog udruženja, ne zato što su tamo ljudi koji su nesposobni, nego zato što većina stvari nije u njihovoj moći. Niko ništa ne čini za to udruženje. Nikada se nije dozvolilo da se tu napravi ozbiljan sindikat. Mnogo puta u mom iskustvu i kroz život je udruženje pokušavalo mnogo toga. Naravno, potpisala sam da se pomogne tim ljudima - istakla je glumica nedavno.

Milena Dravić je sama nosila sto

Seka se prisetila brojnih anegdota iz prošlosti, a jedna od najdražih joj je sa preminulom glumicom Milenom Dravić.

- Sećam se kad smo igrali predstavu u Baru i trebalo je neki sto da se donese iz hotela. Pošto je Crnogorce bilo sramota da pređu poljanu i da ga iznesu, Milena je odlučila da će ona. Sećam se da ga je uprtila na leđa i sama prenela - sa osmehom se seća Sablićeva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.