Srpski bend održao koncert u zatvoru. Osuđenici u transu ludovali! (VIDEO)
Foto: Printscreen / Youtube

VESELO U TVORZA

Srpski bend održao koncert u zatvoru. Osuđenici u transu ludovali! (VIDEO)

Amadeus bed nastupio je u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu, što je, kako je naveo upravnik zavoda Aleksandar Grbić, prvi ikada održan koncert u zatvoru u Srbiji
Objavljeno: 15:12h

Pred oko 400 zatvorenika osuđenih za najteža krivična dela, Amadeus bend izveo je svoje, kao i pesme poznatih rok grupa i narodnjaka, a nastup je trajao nešto više od sat vremena i završen je vatrometom.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Zatvorenici su bili podeljeni u tri grupe iz bezbednosnih razloga, a mnogi su posmatrali koncert naslonjeni na rešetke prozora okolnih zatvorskih zgrada.

Upravnik zavoda Aleksandar Grbović poručio je sa bine osuđenicima da koncert predstavlja mali znak pažnje uprave za sve ono što su proteklih godina uradili u Kazneno-popravnom zavodu.

- Uradili ste mnoge poslove kojima ste uštedeli novac poreskih obveznika. Pored toga pomagali ste ljudima koji nemaju šta da jedu i ljudima koji su nastradali u poplavama. Želim da se popravite i da se nikada više ne vratite ovde - rekao je Grbović.

On je objasnio da je koncert deo tretmana i vaspitanja u zavodu.

- Bolje je da sutra kada izađu iz zatvora odu na neki koncert, nego da odu da kradu. Ovakav pristup daje rezultate, sve je manje povratnika - rekao je Grbović.

Osuđenici koji su prisustvovali koncertu rekli su da su pre toga u zatvoru gledali pozorišnu predstavu i da je to osveženje u takvoj ustanovi.

- Ovo je nešto novo za nas. To nas motiviše da se bavimo pozitivnim stvarima - rekao je osuđenik Dragan Nikolić.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.