POSLE 32 GODINE ISPLIVALO NEŠTO ŠTO JE PAVLE VUISIĆ TAJIO ČITAVOG ŽIVOTA: Šest popova moralo da dolazi zbog ovoga
Pavle Vuisić, Foto: Printscreen Youtube

LEGENDA POSEBNA PO SVEMU

POSLE 32 GODINE ISPLIVALO NEŠTO ŠTO JE PAVLE VUISIĆ TAJIO ČITAVOG ŽIVOTA: Šest popova moralo da dolazi zbog ovoga

Pavle Vuisić glumac koji nije glumio već stvarao umetnost specifičan po mnogo čemu i po testamentu

Objavljeno:

Navršilo se tačno 32 godine od smrti slavnog glumca, Pavla Vuisića, a s obzirom da je u svemu bio drugačiji, njegov testament bio je specifičan.

foto: Printscreen

Naime, on je na parčetu papira napisao:

- Testament Pavla Vuisića, rođenog od majke Radmile i oca Miša, koji dana prvog novembra 1982. godine, pri čistoj svesti i zdravoga uma sastavlja ovu poruku. Mirjani, ženi mi, sve što imam za slučaj da odapnem, ostavljam, s tim da razumno rasproda ili otuđi imovinu moju, odnosno svoju, a ako ne bude u stanju da imovinom raspolaže, da to samo sud može uraditi. Mirjana, ako posle mene ostane, ima da me sahrani sa svim adetima i čestima crkve pravoslavne, sa šest popova da se pred mojim telom vide i čuju. Sahraniti me ima u grobnicu našu, govor posmrtni ili slično da se čuo nije. Ovijeh šest popova (koje za inat hoću) da sve ono što se oko groba radi, rade i šute. Šute (ćute).

- Pošto mislim mreti, što bih i onako sve ovo pisao, još da vas zamolim da mi nikakav komunist ni govora, ali niti jedne reči ne progovori, jerbo ću se u grobu prevrnuti i ne samo prevrnuti, već i ustati iz groba da ga noću morim i da mu, njemu i svima, koliko ih je na svetu, je*** mater... Pavle Vuisić, svojeručno, latinicom, pred smrt, kad-tad." - stoji u testamentu koji je objavljen u biografiji Pavla Vujisića "Posle fajronta", autora Aleksandra Đuričića.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/MagazinNovosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.