MILAN MARIĆ POTVRDIO DA U SRBIJI IMA SEKSUALNOG ZLOSTAVLJANJA: Istina je, postoje predatori u filmskoj industriji!
Foto: Mondo/Goran Sivački

ISKRENO

MILAN MARIĆ POTVRDIO DA U SRBIJI IMA SEKSUALNOG ZLOSTAVLJANJA: Istina je, postoje predatori u filmskoj industriji!

Otkrio sa kakvim se sve izazovima suočavao dok se spremao za ulogu Tome, šta publika može da očekuje od nove sezone „Državnog službenika“!

Objavljeno:

Milan Marić važi za najtalentovanijeg glumca mlade generacije, a publika će uskoro imati priliku da ga gleda u dva nova ostvarenja. Osim što lagano privodi kraju snimanje filma „Toma“, Marić će se ponovo oprobati u ulozi Lazara u drugoj sezoni serije „Državni službenik“. U intervjuu za „Alo!“ Marić je otkrio sa kakvim se sve izazovima suočavao dok se spremao za ulogu Tome, šta publika može da očekuje od nove sezone „Državnog službenika“, ali i zbog čega je podržao koleginicu Danijelu Štajnfeld koja je javno govorila o seksualnom zlostavljanju u filmskoj industriji.

Vaša koleginica Danijela Štajnfeld podigla je prašinu svojim filmom „Zaceli me“ u kojem je otkrila da ju je silovao filmski moćnik. Nedavno je istakla da su sramota i strah jedini razlog što vaše kolege ne govore o seksualnom zlostavljanju koje je, po njenim tvrdnjama, česta pojava u filmskoj industriji. Kakav je vaš stav o tome?

foto: printscreen

- Na veliku žalost, verujem da seksualno zlostavljanje postoji i u našoj industriji. To je apsolutno nedopustivo ponašanje, i svaki takav slučaj bi morao biti procesuiran i kažnjen. Da bi se to desilo, na svima nama je dužnost da napravimo atmosferu u kojoj bi se žrtve osećale sigurno, zaštićeno, i ohrabreno da, uprkos traumi, stidu i strahu, progovore i prijave svoje zlostavljače.

Trenutno snimate film o Tomi Zdravkoviću koji je za većinu bio više od pevača narodne muzike, a danas mnogi ljubavne brodolome i životna razočaranja leče uz njegove stihove. Da li vam je to izazov ili teret?

- Uloga Tome je veliki izazov, iz nekoliko razloga. Pre svega, igram istorijsku ličnost, popularnog umetnika prema kome ljudi imaju snažan sentiment, a samim tim i velika, često raznorodna očekivanja od ovog filma. Upravo iz osećaja velike odgovornosti, temeljno smo se spremili za ovaj poduhvat i verujem da ćemo ispričati sveobuhvatnu, slojevitu priču o njegovom životu i stvaralaštvu, i ponuditi odgovor na pitanje koje je Toma sam postavio: „Šta je to u meni što se zove tuga?“.

Da li ste neku životnu dramu odbolovali uz Tomu?

foto: Mondo/Goran Sivački

- Nemoguće je naći osobu sa ovih prostora kojoj Tomina muzika nije bliska, jer je njegov opus neizostavni deo kafanskog provoda i dan-danas. Tomine pesme dodiruju dušu, jer je on pevao istinu, pevao je ono što je živeo. Moj prvi izbor najčešće je „Tužno leto“, pa slede „Za Ljiljanu“ „O Ciganko moja“ i onda se dalje nižu...

Da li vam se nekad desilo da dočekate jutro u kafani u društvu nekog popularnog pevača, kao što je to Toma radio sa Borom Todorovićem, Zoranom Radmilovićem, Draganom Nikolićem...?

- Naravno. Noćni život u Beogradu je poseban između ostalog i po tome što se društvo tokom provoda uvek zašareni, a do kraja ostaju oni najizdržljiviji. Pevači su tu svoji na svome.

Druga sezona „Državnog službenika“ uskoro počinje da se emituje. Šta publika može novo da očekuje od Lazara?

- Lazar je i u ovoj sezoni akcioni junak, služi državi i bori se za pravdu. Priča je bogata zapletima, dinamična i aktuelna, obiluje dobro razvijenim i zanimljivim likovima, atraktivnim scenama, tako da verujem da će je publika voleti.

Važite za miljenika žena, a kakve devojke se vama dopadaju? Šta vas odbija?

- Volim i poštujem autentičnost kod ljudi, pa je to i osnovna karakteristika koja može da me zainteresuje kod žena.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.