ŠTA SE DEŠAVA SA KLUBOVIMA NA ZAPADU U KOJIMA PEVAJU SRPSKI PEVAČI ZA VREME KORONE? Proverili smo, iznenadićete se!
Ilustracija, Foto: Profimedia

istraživanje

ŠTA SE DEŠAVA SA KLUBOVIMA NA ZAPADU U KOJIMA PEVAJU SRPSKI PEVAČI ZA VREME KORONE? Proverili smo, iznenadićete se!

Opšte je poznato da su mnoge evropske klubove i diskoteke punili upravo izvođači sa naših prostora, ali zbog aktuelne situacije sve je stalo

Objavljeno: 11:49h
Lazar Stanušić

Korona virus je definitivno promenio tok života u svim državama na svetu, a upravo je globalna pandemija kriva što će 2020.godina ući u anale svetske istorije.

Sve to je uticali i na pevače i estradu koja mesecima kuka zbog manjka novca i posla, te su mnogi i promenili profesiju i posvetili se potpuno drugim sferama biznisa.

foto: SCREENSHOT

Opšte je poznato da su mnoge evropske klubove i diskoteke punili upravo izvođači sa naših prostora, ali zbog aktuelne situacije sve je stalo.

Mi smo istraživali i saznali šta se sada dešava u Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj i drugim državama kada nema naše estrade.

Klubovi u Austriji su nastavili sa radom, samo što se gosti umesto uz uživo muziku zabavljaju uz di-džejeve. Interesantno je i to što klubovi u Austriji imaju naznačeno na reklamama i promo materijalima da su dezinfikovani podovi, da će posetioci morati da dezinfikuju ruke, kao i da će im se meriti temperatura.

foto: Profimedia

Primetno je da nema najavljenih nastupa popularnih pevača iz Srbije, već se iz nedelje u nedelju organizuju tematske žurke uz iste di-džejeve.

Slična situacija je i u Francuskoj, vlasnici klubova organizuju žurke u okviru koje su glavne uloge ponovo dobili di-džejevi, a mere opreza su na visokom nivou i poštuju se.

Ni Nemačka se ne razlikuje od Francuske i Austrije, slična priča i sistem funkcionisanja.

Malo drugačija situacije je u Švajcarskoj. Tamo su vrata klubova za naše pevače još uvek otvorena, ali se primećuje evidentno smanjen broj nastupa u odnosu na prošle godine.

foto: Profimedia

Ipak, izgleda da je jedina svetla tačka domaćoj estradi Švajcarska, tačnije Cirih i tamošnji klubovi koji su još uvek dostupni za "lajv" nastupe i koncerte pevača sa prostora Balkana.

Ipak, bitno je da ponovimo kako je čuvanje zdravlja i poštovanje propisanih mera bitno i mora se poštovati.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)

Pogledajte na našem youtube kanalu


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.