ZVEZDA HARIJA POTERA U NASTAVKU FILMA PORED MENE: Debitovanje u SRPSKOM  FILMU je ČUDO, opet bih sve ponovila
Stevan Filipović, Foto: Promo

EKSKLUZIVNO

ZVEZDA HARIJA POTERA U NASTAVKU FILMA PORED MENE: Debitovanje u SRPSKOM FILMU je ČUDO, opet bih sve ponovila

Posle sjajnog uspeha filma "Pored mene" stiže nam i dugo očekivani nastavak koji je sniman za vreme korone pod nazivom "Pored tebe"

Objavljeno: 10:06h

Britanska glumica dobitnica BAFTA-e Mirjam Margoliz debitovaće na srpskom jeziku u savremenom trileru Pored tebe (Pored Tebe), snimljenom u Londonu i Beogradu.

"Pored tebe" je napisao i režirao priznati srpski reditelj Stevan Filipović (Šejtanov ratnik, Šišanje, Pored mene), u kome se rešava misterija ubistva smeštena tokom pandemije Covid-19, film je o emancipaciji i transformaciji mlade novinarke u njenoj borbi da pronađe moral i integritet u svetu koji može da deluje populistički. Film snimljen u okviru smernica koje se tiču socijalne distance u Srbiji i Velikoj Britaniji, prihvata ograničenja zaključavanja da bi se na nekonvencionalan način izradio upečatljiv film.

Većina akcije se vidi putem računara, mobilnih telefona, tableta, veb-kamera i nadzornih kamera, a glumci su se sami snimali, često u svojim domovima. Mirjam Margoliz glumi baku Veru, britanku koja voli Jugoslaviju i živi u Beogradu sa svojim psom Titom; uloga koju je posebno za nju napisao Stevan.

- To što sam se u svojoj osamdesetoj godini prvi put pojavila u srpskom filmu samo je deo ovog nesvakidašnjeg iskustva. Naime, nepoznati su mi bili: srpski jezik, snimanje preko ZOOM-a, da glumim sa nekim koga ne poznajem i ne vidim tokom svog nastupa, da koristim svoju odeću i rekvizite dok snimam od kuće... Svako snimanje filma je, u stvari, čin poverenja, vere, a ovaj film je zahtevao mnogo više vere nego što je to uobičajeno. Ali Stevan je lukavo režirao. Znao je kada nekog treba privoleti, a kada ga podržati. Nakon prvih nekoliko momenata straha, zavolela sam čitav proces, rekla je Mirjam i dodala:

"Postala sam svesna politike koja stoji iza priče samog filma. Polako sam počela da verujem da, uprkos izolovanosti, mogu da učestvujem u filmu i da koristim svoje anksioznosti kako bih poboljšala svoju ulogu u projektu. Ovo iskustvo nije bilo nadasve prijatno, ali je svakako bilo autentično. Volela bih da ga opet ponovim."

#poredtebe #poredmene2

A post shared by Stevan Filipovic (@sejtanov_radnik) on

„Otkako smo se sreli u Londonu, čekao sam pravi trenutak da stvorim priču oko Mirjam. Ironično, bila je potrebna globalna pandemija da se dogodi, jer smo mogli da snimamo u Londonu i Beogradu, a da niko ne mora da napusti svoj dom.

Rad sa Mirjam bilo je ostvarenje sna. Donela je iskrenost, dubinu i sirove emocije složenom karakteru. Praktične izazove videla je kao kreativne avanture, a čak je naučila i nekoliko redova na srpskom jeziku kako bi dodala autentičnost ulozi, što je bilo neverovatno. Svi su se morali da se prilagode, ali to je dodatno pojačalo stvari. Ponosan sam na ono što smo postigli. Zahvaljujući Mirjam i celoj glumačkoj i međunarodnoj ekipi. Ovo je mnogo više od filma o zaključavanju - rekao je Stevan Filipović, reditelj filma.

Braća Krej.

A post shared by Stevan Filipovic (@sejtanov_radnik) on

Glumica Mirjam Margoliz osvojila je BAFTA-u za Scorsezea-ovo "Doba nevinosti" (najbolja sporedna glumica 1994.), glumila je profesorku Sprout u dva filma o Hariju Poter-u i glumila u filmu Istina Sabo-a „Biti Julia“, zajedno sa Barbarom Strejsend i u „Ladies in Lavender“ sa Damom Smitom i Denom. Bila je glavni oslonac BBC-jevog "Crnog Guje" i pojavila se u filmovima The Life and Loves of a She Devil i BBC-jevom hotelu The Real Marigold.

Nema filma bez čika Vlaste! #poredtebe #poredmene2

A post shared by Stevan Filipovic (@sejtanov_radnik) on

U glumačkoj ekipi su veterani srpski glumci Branislav Trifunović (Vuk), Goran Jevtić, Isidora Simijonović, Tihomir Stanić, Svetlana Bojković i 94-godišnji Vlasta Velisavljević. Takođe sadrži poznata lica iz Stevanovih prethodnih hit filmova; Darko Ivić (Tadija), Andrej Pipović (Matija), Nikola Glisić (Strahinja), Milica Majkić (Jelena), Uroš Novović (Dinkić), Gorica Regodić (Isidora), Nikola Dragutinović (Srba) i Katarina Pesić (Bojana).

Vuk i Ksenija #poredtebe #poredmene #poredmene2

A post shared by Stevan Filipovic (@sejtanov_radnik) on

Pored genijalne glumačke postave u filmu se pojavljuju i poznate ličnosti poput Zorice Marković, zadrugara Filipa Reljića, Nikole Orozovića i najpoznatiji MMA borac sa ovih prostora Vaso Bakočević.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Wild/rooster.com)

Pogledajte na našem youtube kanalu


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.