BRANKO JE ZVEZDA SERIJE SPAJDS NA KANALU SCI FI, A NIKADA NIJE SNIMAO U SRBIJI: Prvi put je otkrio i zbog čega!
Foto: Printscreen

SJAJNO!

BRANKO JE ZVEZDA SERIJE SPAJDS NA KANALU SCI FI, A NIKADA NIJE SNIMAO U SRBIJI: Prvi put je otkrio i zbog čega!

40-godišnjeg nemačkog glumca srpskog porekla Branka Tomovića gledamo nedeljom u seriji “Spajds” na kanalu SCI FI. On tumači Borisa, ruskog mafijaša koji pripada klanu dilera narkotika u podzemlju Berlina.

Objavljeno:

Umetnik kaže da je uživao u svakoj sekundi radeći ovu seriju i da obožava ceo taj svet koji je kreirao Rainer Matsutani.

- Ostvarila mi se velika želja da budem deo ovog projekta. Imali smo divnu međunarodnu ekipu i snimali smo na predivnim lokacijama Berlina. Jedini izazov za mene bile su niske temperature u Berlinu, jer smo snimali tokom zime. Nosio sam nekoliko slojeva veša ispod kostima tokom celog snimanja - kaže Branko.

Zbog čega nikada niste snimali nijedan srpski film ili seriju, a ostvarili ste zavidnu inostranu karijeru?

- Niko me nikada nije pozvao. Kada bi mi neko iz Srbije poslao dobar scenario, voleo bih da glumim u srpskom filmu. Ali trenutno sam u Srbiji gde radim produkciju za svoj film “Vampir”. Oduvek sam govorio da želim da radim u Srbiji, tako da sada radim svoj film ovde. U filmu glume Eva Ras, Gorica Regodić i Joakim Tasić. Nadam se da ćemo napraviti veoma zanimljiv i zastrašujući evropski arthaus horor film o vampirima u Srbiji.

Čini se da ste u svojoj karijeri više tumačili negativce nego pozitivce?

- Nemam lice koje može da bude glavna uloga u nekoj romansi. To ima veze i sa tipskim kastingom i odakle ste. Većina uloga koju igram do sada su daleko od onoga što sam ja privatno, tako da zaista uživam u igranju negativaca. Dobijate mogućnost da radite nešto što ne biste nikako u realnom životu.

Sarađivali ste sa Predragom Bjelcem i Marijom Karan. Da li ste u kontaktu?

- Radio sam sa Peđom pre dosta godina na jednom nemačkom filmu “Amor Fati” koji smo snimali i u Crnoj Gori, u Nikšiću. A sa Marijom sam snimao kratki film “Taximan” u Londonu i postali smo dobri prijatelji.

Na koju ulogu ste najponosniji?

- Možda je to Belcheck iz “24”. Upoznali su na stotine glumaca za tu ulogu, svih nacionalnosti, a odlučili su se da bude Srbin kada su mene odabrali. On je bio negativac na dobroj strani, stručnjak za oružje, eksplozive i opasnost. Bilo je vrlo zabavno.

foto: Printscreen

Šta se dešava sa filmom “Ludi naučnik” u kome ste trebali da igrate Teslu?

- Samo sam pozvan da glumim u tom filmu, nisam bio deo produkcije, tako da znam detalje samo sa glumačke strane. Taj film trenutno traži finansijere. Nažalost, izgleda da tema Nikole Tesle nije bila dovoljno interesantna za investitore.

Pratite li srpsku kinematografiju?

- Naravno da pratim. Upravo sam ponovo pogledao srpski klasik “Leptiricu”.

Igrali ste sa mnogim svetskim glumcima. Koga biste izdvojili?

- Uvek se dobro slažem sa svima sa kojima radim, od Meta Dejmona, preko Breda Pita i Debi Heri do Kifera Saterlenda. Kada radite zajedno na filmu, ne vidite zvezdu, već samo kolegu sa posla. Dok smo šest meseci snimali seriju “24”, dosta sam vremena proveo sa Kiferom Saterlendom. On je sjajan čovek i glumac i mnogo sam naučio od njega. Voleo bih da se nastavi ta serija, jer je bilo veoma zabavno raditi je.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Pulsonline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.