OVE ESTRADNE ZVEZDE SU KRALE HLEB NAŠIM GLUMCIMA: Igrale u predstavama, filmovima, pa čak i operi
Foto: Printscreen/instagram

AUH

OVE ESTRADNE ZVEZDE SU KRALE HLEB NAŠIM GLUMCIMA: Igrale u predstavama, filmovima, pa čak i operi

U poslednjih nekoliko decenija, brojne pevačice s naše javne scene pokazale su i talenat za glumu, zbog čega su dobile priliku da se oprobaju na daskama koje život znače, popularnim domaćim, ali i inostranim TV serijama, kao i na filmskom platnu. Ovo su neke od njih!

Objavljeno:

Silvana Armenulić, najpopularnija folk pevačica sedamdesetih godina, čini se da je prva "probila led" i iz muzičkih nakratko uplovila i u glumačke vode. Silvana se, naime, pojavila u filmu "Lov na jelene" Fadila Hadžića, gde je tumačila lik pevačice Seke. Posle toga, igrala je i u serijama "Građani sela luga", "Ljubav na seoski način", ali i filmovima "Koncert za komšije" i "Milorade, kam bek".

I Lepa Lukić oprobala se kao glumica - 1972. godine ostvarila je zapaženu ulogu u filmu "I Bog stvori kafansku pevačicu" Jovana Živanovića. Kraljica narodne muzike tumačila je tada lik pevačice i koleginice glavne junakinje, koja je na igranje bila poverena Veri Čukić. Takođe, ostale su upamćene Lepine scene sa Batom Živojinovićem.

foto: Printscreen

Folk diva Dragana Mirković snimila je 1994. godine film "Slatko od snova", po režiji Vladimira Živkovića. Film prati priču o mladoj devojci (Dragani Mirković), koja radi u restoranu brze hrane, a sanja o velikoj muzičkoj karijeri i slavi na estradi... Raznoseći porudžbine, ona upoznaje kralja šou-biznisa koji će joj pomoći da ostvari svoje snove.

Iste godine na filmskom platnu našle su se i njene koleginice Ekstra Nena i Vesna Zmijanac, u filmu "Novogodišnja priča".

Rame uz rame s Radetom Šerbedžijom i Ljubom Tadićem našla se i tada mlada muzička zvezda Svetlana Ražnatović, tada Veličković, koja je tumačila očaravajuću Koštanu u filmu "Nečista krv", čije je snimanje završeno 1996. godine. Ova uloga je, međutim, izbačena iz završne verzije projekta, a kompletan originalni materijal bio je u "bunkeru" "Bojana filma" u Sofiji, a kadrovi su "oslobođeni" tek 2017. godine.

Nataša Bekvalac 2003. tumačila je samu sebe u tinejdž seriji "Neki novi klinci", a mnogo godina kasnije imala je epizodnu ulogu u još jednoj TV seriji. Međutim, najveću pažnju javnosti izazvala je kada je dobila ulogu Drage Mašin, poslednje vladarke dinastije Obrenović, u predstavi "Tajna Crne ruke" Ljubiše Ristića

U "Ivkovoj slavi", filmu Zdravka Šotre iz 2005. godine, čast da zaigra i zapeva dobila je i pop pevačica Jelena Tomašević. Ona je tumačila lik pevačice, a takođe otpevala je i pesmu za film "Nema koga", koju je uvrstila i na svoj prvi studijski album "Panta rei".

I Seki Aleksić posrećilo se da ostvari zapaženu ulogu u trećem delu kultnog filma "Mi nismo anđeli - Rokenrol uzvraća udarac" u režiji Petra Pašića, 2006. godine. Seka je tumačila lik Smokvice, jednu od značajnijih uloga pored onih koje su igrali Žika Todorović, Uroš Đurić i Nikola Pejaković. Takođe, imala je i epizodnu ulogu u Pinkovoj hit seriji "Ljubav, navika, panika".

Milica Todorović pripala je velika čast kada ju je proslavljeni Emir Kusturica pozvao i ponudio glavnu ulogu u pank operi "Dom za vešanje", koju je oberučke prihvatila. Milica je tumačila lik Azre, a sa njom je igrao i kolega, sadašnji kum Stevan Anđelković. Ova opera premijerno je izvedena u Parizu 26. juna 2007. godine i reprizno godinu dana kasnije. Postigla je ogroman uspeh u inostranstvu - čak 30 puta rasprodata je u Operi Bastilja, gde je operu imalo priliku da vidi 90.000 najsrećnijih gledalaca, koji su svoje karte rezervisali mesecima unapred. U Srbiji je u Sava Centru prikazana 2010. godine, gde je samo u jednom mesecu rasprodato pet izvođenja, a ova glumačka trupa obišla je brojne zemlje, gde je nizala velike uspehe.

I Goca Tržan je 2008. godine dobila ulogu u jednoj domaćoj TV seriji Radoša Bajića. Goca je tada tumačila lik Jorgovanke, a na račun svog glumačkog umeća dobila je niz pozitivnih kritika.

Ana Nikolić ispunila je svoju mladalačku želju da se oproba kao glumica 2009. godine, u hit seriji "Pare ili život", koja se emitovala na Pinku. Njoj je tu želju ispunio Mima Karadžić, koji joj je zajedno sa Milanom Karadžićem dodelio ulogu Sanele.

Ozbiljan izlet u glumačke vode imala je i pop pevačica Emina Jahović, koja godinama živi u Turskoj gde su je primetili producenti i ponudili ulogu u turskoj seriji "Polje lala". Oberučke je prihvatila glavnu žensku ulogu, te je od 2010. do 2014. godine tumačila lik Lale Taškiran Ilgaz. Prva sezona serije emitovala se i u Srbiji, 2011. godine na TV "Pink", a Eminin glas u seriji bio je sinhronizovan, zbog čega je često bila na meti prozivki. Takođe, Emina se našla i na udaru turskih medija.

Ulogu u jednoj domaćoj TV seriji dobila je i folkerka Aleksandra Prijović, koja je tumačila ulogu pevačice. Milica Pavlović takođe tumači pevačicu u istoimenoj seriji, koja čije snimanje još uvek traje, a radnja serije inspirisana je Jelenom Marjanović, koja je ubijena 2016. godine na nasipu u Borči.

Kiji Kockar pripala je čast da glumi sebe samu u ostvarenju studenata 2. godine Katedre za filmsku i TV produkciju "Ludnica subotnje večeri", zbog čega joj je neizmerno drago.

- Čast mi je što sam bila gost u ovom projektu i nadam se da će od kratkometražnog , ovaj film preći u dugometražni - istakla je Kija.

Ulogu u predstavi dobila je i Sandra Afrika, tačnije u komadu "Ko ti trese trešnjice" u Akademiji 28. Pored nje, u ovoj predstavi igraće i glumac i voditelj Dragan Marinković Maca, glumac Rade Ćosić, kao i jutjuberka Vanja Veljić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.